Nytt rotete skjenkeregime?

Her kan du drikke ute til klokka 23, mens Parkteateret må stenge krana klokka 22. – Urimelig, synes Ulf Granli.

Her kan du drikke ute til klokka 23, mens Parkteateret må stenge krana klokka 22. – Urimelig, synes Ulf Granli.

Innenfor 70 skritt rundt Olaf Ryes plass må du forholde deg til tre ulike skjenketider når uteserveringen starter til våren.

Klikk på bildet for å forstørre.

Et snøballkast fra Parkteateret kan du drikke til midnatt. Ulf Granli vil likebehandle Solsiden med utestedene i Thorvald Meyers gate.

OLAF RYES PLASS: Fra og med i år er det de lokale bydelspolitikerne som styrer skjenketidene på Løkka, utenfor den såkalte "skjenkeblekkspruten". Det er prøveordningen med delegert skjenkemyndighet som ligger bak. Resultatet er et sett med ulike skjenketider på steder som ligger vegg i vegg. Innenfor en liten radius på 70 skritt - må uteserveringen stenge klokka 22, 23og 24.

– Vilkårlig system

Høyres Ulf Granli vil ha bydelspolitikene med på en løsning som gir skjenkestedene like rammer. For han tror utelivsfolket får bakoversveis når uteserveringa tar til. Starter du byturen på "Solsiden" må du slutte å drikke utendørs klokka 22. Grünerhaven på andre siden av gata kan skjenke ute til 23. 70 skritt unna kan du drikke i det fri til klokka 24.00 på Fru Hagen. Innendørs kan Parkteateret skjenke til 03.00, mens cafeene vegg i vegg må stenge klokka 01.00.

– Går du fra Solsiden klokka 10, tar det noen sekunder å gå til Grünerhaven. Når du kastes ut der, tar det under ett minutt å gå til Fru Hagen. Innenfor en radius på få minutter kan du gå på tre forskjellige steder med tre forskjellige åpningstider. Jeg tror dette virker totalt uforståelig på folk, sier Ulf Granli.

Lokalpolitikerne får ikke røre skjenkeblekkspruten, som styres av Næringsetaten. Parkteateret har unntak som kulturinstitusjon. Granli har vært i kontakt med cafédriverne på Solsiden, som reagerer på forskjellsbehandling.

– Det virker urimelig og uvilkårlig siden Grünerhaven jo kan ha åpent til 23.00. Det er ikke noe mer støy på det eller andre stedet. Jeg kan ikke se noen logiske grunner til at det skal være sånn, sier Granli.

De borgerlige ville gi hele Solsiden uteservering til midnatt, altså en likebehandling med utestedene i Thorvald Meyers gate. Det gikk de rødgrønne imot. Det var paradoksalt partiet Rødt, som "åpnet ballet" med å foreslå utvida skjenketid på Grünerhaven.

– Det valgte vi å støtte rent prinsipielt og ideologisk. Vi kunne ikke stemt imot noe vi er for, forsvarer Granli seg med.

Ny skjenkedebatt

Likevel kan denne "luken" åpne en ny debatt om hvorfor det ene stedet skal ha få åpent lenger enn naboen, som ligger vegg i vegg. Rødts Ragnar Leine synes ikke det er grunn til å ta på seg noe skyld for virrvarret.

– Problemet er at prøveordninga er amputert. Blekkspruten er ikke med, og derfor blir dette uansett urettferdig og vanskelig. Vi i Rødt er for en restriktiv politikk, men Grünerhaven er spesiell. De har faktisk adresse Thorvald Meyers gate, og skulle egentlig vært omfattet av blekkspruten. Fysisk ligger det i Grüners gate, sier han.

– Men blir ikke dette urettferdig overfor de andre igjen?

– Argumentet der var at stamgjestene går hjem etterpå. På de andre stedene kan folk gå inn når det stenger ute, sier Leine.

– Er du åpen for å revurdere skjenketidene?

– Hvis det kommer forslag om det, må vi ta stilling til det der og da. Men jeg synes det er litt merkelig at Høyre vil ha omkamp så kort tid etter at vi vedtok det, sier Leine.

Han forsvarer at Blå fikk innskrenka utetiden til klokka 10.00, noe Granli mener slår galt ut. Granli avviser også påstanden fra Rødt om at Grünerhaven "egentlig" ligger i skjenkeblekkspruten.

– Bare tull og ønsketekning fra Rødt sin side. I møter med Næringsetaten har vi fått bekreftet at det ligger utenfor, sier Granli.

Han mener det rødgrønne flertallet har fatta et vedtak som slå veldig galt ut for Blå.

– De rødgrønne partiene strammet inn åpningstiden. Dette vil merkes på kroppen i form av lavere omsetning. Kundene vil ta helaften på byen fremfor å bli på stedet. Vi ønsker å gi dem de samme åpningstidene som Parkteateret, siden dette også kan defineres som kulturinstitusjon, sier Granli.

– Høyre anser Blå som en viktig kulturinstitusjon som betyr mye for Grünerløkkas omdømme som kulturbydel. Miljøet er verdt å bevare, sier Granli.

Leine påpeker at innskrenkninga kom som følge av naboklager.

– Vi har fått mye klager på bråk derfra. Høy musikk til langt på natt, sier Leine om den saken.

"Bråket" fra Blå tilbakevises av Granli.

– Det er grundig tilbakevist. Bråket viste seg å stamme andre steder fra, sier Høyre-mannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.