RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt samlingssted for kulturelskere


Fullpakket: Det var så fullpakket på Karlsrud mat- og vinhus sist tirsdag at noen måtte overvære seansen med Tove Nilsen ute i et provisorisk telt. Foto: Kaja Stabursvik
Fullpakket: Det var så fullpakket på Karlsrud mat- og vinhus sist tirsdag at noen måtte overvære seansen med Tove Nilsen ute i et provisorisk telt. Foto: Kaja Stabursvik
Karlsrud mat- og vinhus har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et kulturelt knutepunkt i tillegg til å servere god mat. Tirsdag holdt det hus for det første arrangementet i bydelsdagene på Nordstrand.

Karlsrud: Tirsdag var det litteraturkveld på Karlsrud mat- og vinhus med nobelt besøk av Bøler-forfatteren Tove Nilsen. Hun er spesielt kjent for boken «Skyskraperengler» fra 1982, der handlingen er lagt til hennes oppvekst på Bøler. Denne tirsdagen var det dermed duket for «Litteraturens vertshuskveld» der de oppmøtte kunne nyte et godt måltid akkompagnert av Nilsens fortelling om oppvekst i drabantby, om sitt forfatterskap, og om den nye boka si.

Lokale forfattere

Karlsrud mat- og vinhus var fylt til randen av sultne litteraturinteresserte mennesker, men heldigvis var det satt opp et telt utenfor sammen med en stor høyttaler der de mest friluftselskende tilhørerne nøt et glass vin og lyttet til begivenheten som fant sted innendørs.

Koordinator for bydelsdagene, Kai Adelsøn hadde forventet mer kaos, men var fornøyd med utfallet.

– Det er omtrent like fullt nå som i fjor da vi hadde en mindre kjent forfatter på besøk, men det viser vel bare at folk er interesserte og at dette har blitt et sted der man kan sitte og nyte maten og bli underholdt, sier han. Han forteller at de stort sett prøver å lete opp lokale forfattere.

Kulturelt samlingssted

Siden vertshuset startet med litteraturaften i fjor, har det ballet på seg, og nå ser det ut til at dette er på vei til å bli et nytt kulturelt knutepunkt i bydel.

– Det å ha litteraturaften som vi startet med i fjor avføder også andre ting. Det har vært en del underholdning og jazzkvelder her på torsdager, og framover blir det blues på lørdager. Kort sagt - et kulturelt samlingspunkt for folk i bydelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere