RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt slag om Storebrandtomten

Naboene til Storebrandtomten vant forrige utbyggingskamp mot Naturbetong AS. Nå er de klare for omkamp.

Gressbanen: Naturbetong har fremmet et nytt forslag om utbygging av Storebrandtomten. Denne gang med cirka 11 tre etasjers blokker med til sammen 90 leiligheter. Forslaget fremmes denne gang gjennom datterselskapet Bjørneveien Eiendom AS. Plan- og bygningsetaten (PBE) har anbefalt reguleringsplanen.
Naboaksjonen reagerer sterkt på PBEs anbefaling og at etaten blant annet viser til blokkbebyggelse utenfor småhusbebyggelsen i sin begrunnelse. Naboene har anført at tomten ligger i et utpreget småhusområde med hus på en, halvannen og to etasjer.

Småhusplanen

- Jeg er mildt sagt overrasket og forundret over at PBE kan legge frem et forslag i strid med småhusplanen, når en stor del av tomten hører inn under småhusplanen. Servitutten som hviler på eiendommen, som PBE er gjort kjent med, sier også at det skal være villamessig bebyggelse på to etasjer. Jeg kan ikke forstå at en utbygging som går på tvers av småhusplanen kan være en samfunnsmessig god utnyttelse som PBE sier. Dette forteller at etaten fremdeles ikke tar småhusplanen på alvor, sier talsmann for naboaksjonen, Ole M. Klette til Ullern Avis Akersposten.

- I lomma på utbygger

Han reagerer på at Holmenkollen Tennisklubb (HTK) har skrevet under på en strengt utformet lojalitetsavtale med utbygger. HTK har sagt fra seg forkjøpsretten til tomten, hvor Naturbetong i 1997 trådte inn i avtalen. Klubben får mulighet til å bygge innendørs hall om reguleringsplanen blir vedtatt.
- Tennisklubben er i lomma på utbygger. De er bundet på hender og føtter med sterk økonomisk egeninteresse. De har allerede lånt nesten 800 000 kroner av utbygger. Alt klubben sier vil være synonymt med hva utbygger mener, sier Klette.

Trenger hall

Under befaringen vektla representanter fra HTK hvor viktig avtalen med Naturbetong var. Uten denne vil klubben miste sine nåværende baner på Storebrandtomten og ikke få muligheten til å bygge en innendørshall. Dermed ville grunnlaget for den voksende klubben med 1000 medlemmer bli borte. Investor Kenneth Sandvold i Naturbetong fulgte interessert med i bakgrunnen under befaringen. Han rakk å gi en liten kommentar til utbyggingsplanene.
- Jeg tror reguleringsplanen vil gå gjennom i bystyret. Da får også Holmenkollen Tennisklubb kapasitet til å bygge en hall. Det er snakk om 500 barn og ungdommer som spiller her med totalt 1000 medlemmer, sier Sandvold.

Skolekapasiteten

Bydel Vestre Aker har enstemmig avvist planforslaget og ønsker tomten regulert til allmennyttig formål, skole, barnehage, idrett og kultur. Sekundært ønsker bydelen at utbygger må holde seg innenfor småhusplanens bestemmelser med maksimalt to etasjer på nybygg.
- Man kan ikke bygge 90 nye leiligheter på denne tomten uten å tenke på at skolekapasiteten i området allerede er sprengt. Her er det plass til både skole og barnehage, sa blant annet bydelsutvalgets leder, Elin Horn Galtung.
Flere representanter fra Ris vel og naboaksjonen grep ordet og uttrykte sterk misnøye med utbyggingsplanene, mens utbyggers arkitekt viste skisse av byggene som han mente ville være godt tilpasset omgivelsene. Byantikvaren viste til at den bevaringsverdige husmannsplassen Hagan trenger rom rundt seg.
Byrådet har med dissens fra FrP innstilt på at planforslaget forkastes og innstiller videre på at reguleringsplanen for småhusområder skal gjelde. Byrådet mener også at deler av området skal vurderes for barnehageformål. Byutviklingskomiteen skal behandle planforslaget 17. januar. Før dette skal også en skoleutredning for området være på plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere