Nytt svømmeanlegg i vest

Det er vel lite i vårt langstrakte land som engasjerer borgerne mer enn lokaliseringsdebatter. Det er såvisst ikke slik at det bare var debatten om lokalisering av ny hovedflyplass som engasjerte i sin tid, eller lokalisering av nytt hovedskytefelt for forsvaret på Østlandet, eller for den saks skyld trasévalg for hovedveien mellom Oslo og Bergen.

Lokalisering av idrettsanlegg engasjerer minst like mye. Og i hvert fall lokalisering av nye svømmeanlegg.

Det er etter Venstres mening bra at bystyret ønsker å prioritere vedlikehold og rehabilitering av badene i Oslo, samtidig som man ser behovet for en nysatsning på svømmetilbudet. Det er efter vårt syn bekymringsfullt at en nasjonal undersøkelse fra 2003 viser at elever fra Oslo, og spesielt elever med minoritetsbakgrunn, har svært dårlige svømmeferdigheter. Hele 80 prosent av 10-åringene i Oslo hadde på det tidspunktet ikke tilfredsstillende svømmeferdigheter. Men for at svømmeopplæringen i Oslo skal styrkes er det behov for økt bassengkapasitet.

Venstre er derfor opptatt av at det blir fortgang i planer som allerede foreligger, og har særlig pekt på mulighetene for etablering av nytt badeanlegg på Røa. Venstre og Høyre har stått sammen om et forslag som innebærer at svømmeanlegg på Røa, som er ferdig regulert, flyttes opp på prioriteringslisten. Jeg er glad for at KrF og Fremskrittspartiet lyttet til min appell i bystyret og støttet forslaget i bystyret.

Dette betyr ikke at vi ikke ønsker et fullgodt konkurransebasseng i Oslo som oppfyller internasjonale standarder, per i dag finnes det ikke et eneste innendørs 50-metersbasseng i Oslo med internasjonale mål for konkurransesvømming. Men et slikt anlegg må først reguleres og prosjekteres. Og ligger uansett lenger ut i tid. Det tar vi konsekvensen av.

Vi ønsker å komme i gang med svømmeanlegg på Røa. NÅ. Nå må vi sette alle kluter til. Det finnes ikke et bad mellom Sogn vgs og Nadderudhallen i Bærum. Det kan vi ikke være bekjent av.

Terje Bjøro

Venstres bystyregruppe

Venstres gruppeleder Vestre Aker bydelsutvalg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag