RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt syn på livet


Aksjonslederne for Lions Røde Fjær, Trond hafting (Berg), RAgnar Hurum (Grefsen-Kjelsås) og Kåre Bakke (Nordberg) håper på støtte i helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Aksjonslederne for Lions Røde Fjær, Trond hafting (Berg), RAgnar Hurum (Grefsen-Kjelsås) og Kåre Bakke (Nordberg) håper på støtte i helgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
I helgen hever Lions sin røde fjær mot himmelen for syvende gang, for å gi synshemmede et nytt syn på livet.

NORDRE AKER: Siden den første "Lions Røde Fjær"-aksjonen i 1966, har Lions Club samlet inn over 140 millioner kroner til humanitære formål i Norge.

Søndag 19. april er det atter klart for innsamlingsaksjonen, og denne gangen er det Blindeforbundets utbygging av Hurdal syn- og mestringssenter, et rehabiliteringssenter for blinde og svaksynte, som er mottaker.

Felles front i Nordre Aker

Bydelens tre Lions-avdelinger - Grefsen-Kjelsås, Nordberg og Berg - går derfor sammen om å sette fokus på helgens aksjon.

De tre aksjonslederne Ragnar Hurum (Grefsen-Kjelsås), Trond Hafting (Berg) og Kåre Bakke (Nordberg) stiller derfor side om side i Havnabakken med oppfordringen om at Nordre Akers befolkning stiller opp om aksjonen. Ikke minst trenger de tre hjelp med bøssebæring.

240 bøssebærere skal etter planen gå fra dør til dør i bydelen søndag ettermiddag, og pengene som samles inn går uavkortet til formålet. De tre klubbene har gode samarbeidspartnere; Korsvoll IL, Koll IL, Lyn Ski, Kjelsås IL, Rønningen Folkehøgskole og speiderne stiller alle opp som bøssebærere.

I tillegg til innsamlingsaksjonen den 19. april, vil Lions Grefsen-Kjelsås være til stede med stands på blant annet Storo-senteret og i større butikker i området, lørdag 18. april. Samme kveld sender dessuten TV2 direkte fra artistgalla i Drammens Teater i forbindelse med Lions Røde Fjær.

Kjemper for synet

Det er ikke tilfeldig at det er Blindeforbundet Lions har omfavnet denne gangen. Også tidligere har blindesaken nytt godt av Lions engasjement. I 1987 gikk Røde Fjær-aksjonen til inntekt for Evenes blindesenter, og siden 1990 har Lions Club International samlet inn millioner av dollar til bekjempelse av unødvendig blindhet i den tredje verden.

Lions Norge har til og med opprettet flere øyeklinikker og utdanner helsepersonell i Uganda og Malawi for å ta vare på synet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere