*Nettavisen* Nyheter.

Nytt tak over hodet

Rolf Sparre, Ronny Steen-Olsen og Reidar Andersen får nytt tak.

Det tas tak i Liastua. Nå er pengene til en ordentlig rehabilitering på bordet.

LIASTUA: Det var tre glade gutter som satt spent og fulgte med på bydelsutvalgets møte forrige uke. Seniorgutta, kunne gå fornøyde ut fra møtet.

300.000 fra BU

Liastua får nemlig 300.000 kroner til rehabilitering av tak, av bydelsutvalget,

Seniorgutta hadde opprinnelig søkt om frivillighetsmidler til dette, men gledelig for dem gir Bydel Stovner penger som er til overs fra Groruddalssatsingen.

Det er bra at pengene kan gis fra Groruddalssatsingen. Hadde vi skulle gitt dere frivillighetsmidler, kunne vi ikke ha gitt dere mer enn 20.000, sa Elisabeth Myrhol (SV) til Seniorgutta

Totalkostnadene for all rehabiliteringen som må gjøres er 1,2 millioner kroner. Husbankens bomiljøfond gir halvparten av denne summen. I tillegg skal en dugnad og egeninnsats utgjøre omkring 300.000 kroner.

Bakgrunnen for rehabilitering av taket er at det mangler isolasjon. Varmetap og is som siger nedover er noe av konsekvensene. Taket består i dag bare av bord og papp.

Liastua er en gammel tømmerhytte. Den eldste delen av hytta ble bygget opp i 1953, etter en brann. Det er Høybråten & Stovner idrettslag som eier hytta, og laget har 1600 medlemmer. Seniorgutta har ansvaret for driften.

Fordi hytta er et samlingspunkt for alle beboere, mener bydelsutvalget at hytta må bevares.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.