RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt vognsett på prøve

Tidlig onsdag morgen var det stor interesse for det nye T-banesettet som gikk fra Mortensrud kl. 07.01. Torsdag samme tid og sted ble det konkludert med at de nye vognene var godt mottatt av brukerne.

MORTENSRUD/LINJE 3: Iskalde 9 minusgrader på perrongen på Mortensrud torsdag morgen. Det nye togsettet står på ytterste spor med noen få passasjerer. Sporveisansatte småhutrer utenfor mens de oppsummerer inntrykk fra første prøvedag.
Godt fornøyde passasjerer. Signaler om at de synes godt om de lyse vognene som er uten tagging og ødeleggelser. Men en del reaksjoner på hvorfor den velkjente rødfargen er erstattet med "kjedelig" grå.
Stille siger togsettet ut fra Mortrensrud og dukker raskt inn i det mørke hullet på vei mot Skullerud og videre til Bogerud, Bøler, Ulsrud, Oppsal, Skøyenåsen og Godlia før den møter sine gamle "kolleger" på Hellerud.

Prøvekjøring

Første kjøredag var det betydelig oppmerksomhet rundt det nye togsettet, men allerede torsdag morgen var det nærmest blitt et vanlig T-bane-tilbud de tidlige morgenpassasjerene benket seg på.
Foreløpig er det bare snakk om prøvekjøring ut vintersesongen. Frem til 5. februar blir de nye vognene å se og prøve fra Mortensrud kl. 07.01.
Ordinær drift blir det først fra mars 2007. Men da er det forhåpentligvis vogner som fungerer godt, og det første driftsåret skal det komme 66 nye vogner. Året etter kommer 69 vogner og i 2009 de siste 54 vognene. I løpet av disse årene blir det fortsatt rik anledning til å humpe av gårde i de mer eller mindre bråkete, røde, velkjente vognene på en del avganger.
De første prøvedagene fikk man erfare hvordan fremtiden vil fortone seg. I alle fall var det erfaringer å hente på morgenavgangene hvordan de kommende års T-bane-liv vil bli i vinter-Oslo.
Forhåpentlivis er det et godt valg som nå er gjort, for hele 2,3 milliarder kroner ligger i det som skal bli til 189 nye T-banevogner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere