RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyttårsaften uten dusj


Atter en gang rammes beboerne i Brinken 2. Denne gangen måtte de feire nyttårsaften uten varmt vann. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Atter en gang rammes beboerne i Brinken 2. Denne gangen måtte de feire nyttårsaften uten varmt vann. FOTO: NILS SKUMSVOLL
Beboerne i den kommunalt eide blokka Brinken 2 måtte klare seg uten varmt vann store deler av nyttårsfeiringa.

KAMPEN: De fleste skjønner nok at det ikke frister spesielt å dusje i kaldt vann før man skal feire nyttår, sier en beboer til Østkantavisa.

Hun forteller om fravær av varmt vann fra dagen før nyttårsaften og fram til dag to på nyåret.

Uholdbart

Hadde dette vært et engangstilfelle kunne man jo godtatt det. Men dette har skjedd gjentatte ganger, og særlig under høytider da det naturlig nok brukes mer varmt vann, fortsetter hun.

Beboerne i Brinken 2 har måttet finne seg i mye de siste åra, med søppel i gangene, raserte leiligheter og til og med avføring i bakgården.

Nå må dette snart ta slutt. Kommunen bør kjenne sitt ansvar og rydde opp i Brinken en gang for alle, mener den kvinnelige beboeren Østkantavisa har snakket med.

Hun ønsker ikke å stå fram med navn av private årsaker.

Beklager

Jon Carlsen, administrerende direktør i Boligbygg KF beklager at varmtvannet tidvis har vært borte i den aktuelle perioden.

Det stemmer at varmtvannet har vært av og på i perioden du her nevner. Årsaken til dette skal være at oljefyren i første omgang ikke fikk nok olje, og at den senere på dagen stoppet helt opp. Vår underleverandør var i begge tilfeller på stedet for å ordne opp i problemene, sier han. Carlsen beklager at dette gikk utover beboernes nyttårsfeiring.

Dette er uhell som inntreffer fra tid til annen. Det var selvsagt ekstra uheldig at dette skulle inntreffe under feiringen av nyttår, noe vi selvsagt beklager overfor beboerne på adressen, sier han.

At dette også skal ha skjedd under andre høytider er imidlertid ukjent for Boligbygg.

Dette stiller jeg meg mer undrende til. Vi har ikke fått melding om dette tidligere, avslutter han.

Før nyttår skrev Østkantavisa om den nye husleieloven, som stiller enda strengere krav til utleiers plikt til vedlikehold av boligene de leier ut. I Brinkens tilfelle vil dette si Oslo kommune, der Boligbygg KF står for den daglige driften av eiendommene i hovedstaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere