RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VARDEBYGGERNE:Dugnadsgjengen på Tyskertoppen: fra venstre i sort: Per Tøien, i grønt ved siden av; Claus Heen, bak midt inne i varden: Espen Wistner, foran han er Roar Grønvold, med motorsag Petter Wistner, Lars Dueled, og i grønt helt til høyre Kai Erik Jensen.
VARDEBYGGERNE:Dugnadsgjengen på Tyskertoppen: fra venstre i sort: Per Tøien, i grønt ved siden av; Claus Heen, bak midt inne i varden: Espen Wistner, foran han er Roar Grønvold, med motorsag Petter Wistner, Lars Dueled, og i grønt helt til høyre Kai Erik Jensen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Nyttårsgutta på Tyskertoppen

Tradisjonen tro bygger Korsvoll Idrettslag varde på Tyskertoppen - til nyttårsaften, og inviterer også til fakkeltog til stedet samme ettermiddag.

KORSVOLL: – Det hele startet i 1999, da det ble bygget varder over hele landet i forbindelse med 1000-årsskiftet. Vi har fortsatt å bygge varde her til nyttårsaften, og dette er 13 året på rad. En fin greie å gjøre. Alt skjer jo på dugnad, og stort sett er det den samme gjengen som møter opp hvert år, forteller en av vardebyggerne som avisen treffer på Tyskertoppen lille nyttårsaften, Per Tøien.

300 - 2000 møter opp

Han forteller videre at det kan være alt fra 300 - 2000 som møter opp på Tyskertoppen kl. 17.00 hver nyttårsaften, da varden tennes. Og kanskje de fleste som kommer har deltatt i fakkeltoget mot toppen, som starter opp fra flere steder i nærområdene, tre kvarter tidligere.

Ifølge invitasjonen som seniorgruppa i laget har delt ut, så skulle vardene som ble tent over hele landet i 1999, være et symbol på ønsket om fred og fellesskap. Og alle som ønsker det, kan bli med.

Sjetteklassing holder tale

–Og hver nyttårsaften her på Tyskertoppen, så holder også en sjetteklassing fra Korsvoll skole en tale - i år er det Sara Hågensen som står for den, forteller Korsvoll ILs leder Lars Dueled.

– Fakkeltoget og samlingen her på nyttårsaften er noe vi virkelig gleder oss til hvert år, sier dugnadsgutta.

Etter samlingen går hver til sitt, men sikkert noen som kommer tilbake senere på kvelden for å se fyrverkeriet, fra en av byens beste utsiktspunkter.

Under andre verdenskrig brukte tyskerne toppen (som ligger bak Korsvolltoppen barnehage og med tilgang fra blant annet Carl Kjelsens vei) som base - blant annet hadde tyskerne installert luftvernstilling på plassen fra 1943 til 1945, og derav navnet. Mer om Tyskertoppen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere