*Nettavisen* Nyheter.

Nyttårskonsert med katedralklang

I mange år har Prinsdal Sangeri hatt nyttårskonsert med repertoar fra "Lessons and Carrols". I år blir det i både Hauketo/Prinsdal og Holmlia kirke søndag 3. januar.

Søndag 3. januar inviterer koret Prinsdal Sangeri til Nyttårskonsert

PRINSDAL/HOLMLIA: Det er det tradisjonsrike repertoaret fra "Lessons and Carols" som igjen står på programmet når koret synger julen ut med lesninger og julemusikk. "Ni lesninger" framføres i år i Holmlia kirke kl. 11.00 og i Hauketo-Prinsdal kirke kl. 18.00.

Korets nye dirigent Hans Olav Baden, har bred kontaktflate i distriktet, og har i år forsterket den musikalske rammen rundt konserten. I år får vi høre både pauker, slagverk og fløyte til de gamle julesangene!

– Jeg ser frem til å lede kor, orkester og menighet gjennom de gylne øyeblikk denne musikken skaper. Den engelske lessons and carols-tradisjonen bærer med seg så mye vakkert, som både er kjent og mer ukjent for oss nordmenn, sier Baden – og oppfordrer hele prostiet til få må seg en av disse framføringene på vei ut av julen.

Engelsk tradisjon

Gudstjenesten er uten preken; det er de ni lesningene fra Bibelen og korets hymner og sanger (carols) som bærer gudstjenesten. Programmet inkluderer også noen mer kjente julesanger fra norsk tradisjon, der menigheten synger med.

I England er denne gudstjenesteformen kjent som "Festival of Lessons and Carols" og har sitt utspring i King's College i Cambridge. "Festival of Lessons and Carols" er den anglikanske kirkens "julegudstjeneste".

I tillegg til Prinsdal Sangeri, ledet av Hans Olav Baden, deltar:

Kristoffer Myre Eng, orgel, Øystein Bang, pauker og slagverk, Anna Almqvist Snilsberg, fløyte, og prest Hans Jacob Finstad er liturg.

Konserten er søndagens gudstjeneste i begge kirker og er gratis.

Annonsebilag