RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

O Sole Mio!

60 elever ved Bogstad skole jobbet to uker på spreng. Resultatet ble forestillingen «Mio, min Mio» og en instruktør rørt til tårer.

Bogstad: – SKAL VI HA DET GØY? Jeg sa; SKAL VI HA DET GØY? roper kontaktlærer og instruktør Kim Slaatsveen.

– JAAAAAAAAAAA, roper elevene på Bogstad skole før aller siste forestilling skal spilles for publikum.

– Jeg synes bare de har vært så utrolig flinke. Jeg tror ingen av foreldrene visste hvor stort dette egentlig var før de satt i salen her. Det var mange, mange stolte foreldre i denne salen, smiler en mor som har tatt turen for andre gang.

– Noe stort, hvert år

Hvert år settes et stort stykke opp for 5. og 6. klasse på Bogstad skole. Siden oppstarten har foreldre og medelever kunnet glede seg over både «Peer Gynt», «Jakten på den høye C», «En midtsommernattsdrøm» og «Charlie og sjokoladefabrikken». Torsdag var det forestillingen «Mio, min Mio», etter Astrid Lindgrens velkjente roman, som inntok scenen.

Landet i det fjerne

Bo Vilhelm Olsson, eller bare Bosse, er adoptivbarn som ikke trives med foreldrene sine, navnet sitt, eller livet. En dag mens han sitter på en benk i Tegnérlunden finner han en flaske. En ånd i flasken tar han med til Landet i det fjerne. Der treffer han den egentlige faren sin, Kongen, som kaller han for Mio. I Rosengården treffer han gutten Jum-Jum, som ligner helt på vennen Benka i Stockholm. Alt er så deilig i Landet i det fjerne, men sorgfuglene forteller at alt ikke er som det skal. Den onde Ridder-Kato har tatt barn til fange og gjort dem om til fugler. Kampen mellom han og Mio er nær.

– Lesemotivasjon

– Det er totalt seksti elever på scenen som selv har vært med å lage kostymer, kulisser, rigge scene, sette opp lys, rigge lyd og koreografere egne danser. Stykket er over to akter og total spilletid er en time og tyve minutter. Det som er spesielt med denne forestillingen er at vi har klart å koble dette opp til lesemotivasjon og leseferdigheter, forteller inspektør ved Bogstad skole, Christine Racine og legger til:

– Alle de seksti elevene har lest boken i lesegrupper, hvor de etter hvert kapittel har dykket ned i de dypere lagene av fortellingen om Mio. Det at de har visst at de skal spille stykket har gitt alle elevene en enorm motivasjon for å lese. Utbyttet har med andre ord vært stort for alle parter.

Etter elevenes siste forestilling av stykket er stemningen fortsatt svært god blant de unge skuespillerne. En tydelig rørt instruktør og kontaktlærer Åse Olling Lund bukker dypt for dem alle.

– Jeg er så utrolig stolt av disse elevene, og det er bare så trist og rart at dette var siste forestilling. De har vært fantastisk flinke, sier Lund til applaus fra samtlige skuespillere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere