Gå til sidens hovedinnhold

Oberstløytnant Siri Skare (52) fra Oslo drept i Afghanistan

Forsvaret bekrefter at det var oberstløytnant Siri Skare (53) som ble drept i angrepet mot FN-kontoret i Mazar-i-Sharif.

Mazar-i-Sharif (NTB): Det var oberstløytnant Siri Skare (53) som ble drept under opptøyene og angrepet på FN-hovedkvarteret i Mazar e Sharif i Afghanistan fredag.

Siri Skare var bosatt i Oslo, men var opprinnelig fra Grytten i Møre og Romsdal. Hun begynte å jobbe for Forsvaret i 1982 som den første kvinnelige militærflygeren noensinne, og har flygererfaring med både Orion og Hercules.

Hun tjenestegjorde FN-operasjonen UNAMA (United Nations Assistance Mission in Afghanistan) som militær rådgiver og har bakgrunn fra Luftforsvaret, blant annet som flyger.

– Våre tanker og medfølelse går til de pårørende og etterlatte, sier forsvarsminister Grete Faremo i en pressemelding.

Hun mener dagens angrep mot FN ikke bare er et slag mot FN og det internasjonale samfunnets innsats, men også et angrep på den afghanske befolkningens fremtid.

– FN er i Afghanistan for å hjelpe til med gjenoppbyggingen av landet. Det er fullstendig meningsløst at FN-ansatte skal bli drept under utførelse av sitt humanitære oppdrag. Dette er et fryktelig angrep på grunnleggende humanitære og medmenneskelige prinsipper, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Siri Skare etterlater seg ektemann og et barn.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger