*Nettavisen* Nyheter.

Obos med salgsgaranti

En slik leilighet kan du nå kjøpe med garanti om å få hevet kjøpet dersom du ikke får solgt din gamle bolig. Foto: Tore Røyneland

Kjøper du ny leilighet i Stenbråten borettslag trenger du ikke ligge våken om natta i frykt for å bli sittende med to boliger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Borettslaget ligger idyllisk til nær marka i Marta Steinsviks vei på Mortensrud. Illustrasjon: Spor Arkitekter AS

MORTENSRUD: Obos tilbyr nå salgsgaranti ved kjøp av bolig i Stenbråten borettslag på Mortensrud. Denne formen for salgsgaranti innebærer at du kan trekke deg fra boligkjøpet dersom du ikke får solgt din gamle bolig i løpet av tre måneder, til en på forhånd avtalt minstepris.

Vi hadde visning i helgen, og det var mer folk på visning enn på lenge. Tilbakemeldingene var at dette var interessant, og flere ga uttrykk for at de ville vurdere å kjøpe, forteller informasjonssjef i Obos, Åge Pettersen.

Med denne løsningen dekker også Obos alle kostnader i forbindelse med megleroppdraget dersom du skulle være så uheldig at du ikke får solgt. Dersom bruktboligen blir solgt, dekkes alle kostnader unntatt meglerprovisjon.

Dere vil ikke passe på å gi potensielle kunder en lav verdivurdering av gammel bolig slik at dere er sikker på at de får solgt?


Det blir jo en avtale mellom selger og oss. Det vil selvsagt variere hva vi anser som en riktig pris i disse dager, sier Pettersen.

Trygg hos Obos

Pettersen mener det er trygt å kjøpe ny bolig i Stenbråten borettslag.

Det er mange som har økonomi og lyst til å kjøpe ny bolig, men som ikke tør i et usikkert marked. Mange kvier seg også for å selge først, og da er dette en god og trygg løsning, sier Pettersen.

Bankene har også strammet kraftig inn på utlånspolitikken den siste tiden, og tilbyr i de fleste tilfeller ikke lenger mellomfinansiering som muliggjør at man kan kjøpe før man selger.

Vi vil nok se at salget øker på grunn av dette. Vi taper iallfall mindre! sier Pettersen.

Husleiegaranti

Obos er også kjent for å ha den tryggeste ordningen i forhold til å sikre seg mot tap som skyldes at andelseiere ikke betaler sin del av rentene på fellesgjelden gjennom husleien. De forskutterer nemlig hele husleiebeløpet til sine tilknyttede borettslag hver måned.

Obos-boliger omfattes av husleiegarantien, og har borettslaget god økonomi er dette noe av det tryggeste du kan bo i, sier Åge Pettersen.

Stenbråten borettslag bygges sentralt på Mortensrud, nord for Stenbråten skole. Området ligger nær Østmarka, men likevel med t-bane, idrettshall og kjøpesenter i nærheten. Boligene skal stå klare til innflytting rett over nyttår, og du kan velge mellom alt fra toroms til femroms leiligheter, alle med vestvendt balkong/terrasse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.