RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBOS og Bergkrystallen

Åge Pettersen er en erfaren informasjonsmann, selvfølgelig kan han sitt fag til fingerspissende. Gode informasjonsmedarbeidere kan gripe tak i selv de dårligste vinklingene i en sak og fremstille de som de mest glitrende innlegg. I sitt innlegg i Nordstrand blad 1. juni gir han oss en god innføring i hvordan unngå de vesentlige fakta og heller ta for seg de uvesentlighetene.

I sin omtale av Finn Ormaasen og Pyntens boligprosjekt glemmer han en vesentlig ting. Reguleringsforslaget til Pynten omhandler et garasjeprosjekt med et mindre antall leiligheter. Pynten borettslag skal ha honnør for at de tok grep for å løse de kaotiske parkeringsforholdene rundt Bergkrystallen. Borettslaget ønsket egentlig ikke noen ny boligbygging, men det ble et krav fra Oslo Kommune. Det er forskjell på å bygge 48 leiligheter i Pynten og de 298 som PEAB/OBOS ønsker på grasjetomta. Om det hersker ingen tvil.

Pettersen harselerer også med Ormaasens bekymring for de trafikale forhold. Bergkrystallen er rett og slett en trafikal blindtarm. Kan det ha vært en stund siden Pettersen kjørte bil i Feltspattveien monn tro. Tilkomsten til Bergkrystallen via Feltspattveien er rett og slett så ille at utrykningskjøretøyer ikke kan bruke den store deler av døgnet. Det i seg selv er et klart signal om en skal være forsiktig med å tilføre et stort antall nye boliger inn i Bergkrystallområdet.

Spørreundersøkelsen Pettersen referer til om bruk av garasjearealet til Oslogarasjene må være en av de mest diskrette som er foretatt. De vi har snakket med har ikke hørt noe om denne. Sannheten er at OBOS for lengst har funnet ut at det ikke er noen forretning å drive garasjeutleie. Hva gjøres så, nemlig OBOS legger en strategi for å bli kvitt hele garasjeanlegget. Ganske enkelt, leia settes betydelig opp og vedlikeholdet kuttes ut. Med et brukergrunnlag som består av flere eldre så faller leie av anlegget rett og slett for dyrt. Slik blir brukerne skviset ut og OBOS frafaller seg det samfunnsansvar de har som utbygger og forvalter. Derfor kan de ha belegg for sin påstand om at folk på Bergkrystallen ikke er interessert i garasjeanlegget og at de ønsker å selge alt sammen. Behovet for parkering er større enn noen gang.

Det har vakt forundring blant beboerne på Bergkrystallen at en ansvarlig medarbeider i OBOS tør å lansere påstanden om at parkeringsproblematikken kan løses ved at de nærliggende borettslag avgir grunn til parkering. Dette minner mye om gjøkungen som legger egget sitt i andres reir. Ingen vil ofre sine friareal for at andre skal bruke de til parkering. Areal avgitt til trafikale formål skal erstattes fullt ut, er kravet far de kommunale planleggerne. Hvor er erstatningsarealene? Du bommet vel litt i din argumentasjon, denne gangen Pettersen.


Jan Lillejord

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere