RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBOS-planer møter motbør

Byantikvaren og Plan- og bygningsetaten kan stikke kjepper i hjulene for OBOS utbyggingsplaner av Lambertseter senter.

Lambertseter: Foruten OBOS har nemlig også de to andre kommet med forslag. Høringsfristen går ut 13. september, og Carl Henrik Eriksen, administrerende direktør i OBOS forretningsbygg, frykter nå at det ikke blir noe av det nye bydelssenteret.

Det er dramatisk om våre planer blir vraket. Da er det realistisk å tro at senteret, Symra og driften av kulturhuset blir som i dag. Det heller ingen oppgradering av Cecilie Thoresens vei (sykkelvei og fortau) som vi har satt av 12 millioner til, sa Henriksen til arbeidsutvalg og direktør i Bydel Nordstrand mandag kveld.

Vi ønsker et forretningsbygg på 19 000 kvadratmeter med Symra innbakt i glasshus og et parkeringshus for 790 biler. Plan- og bygningsetaten vil ikke ha mer enn 15 000 kvadratmeter, de vil kutte antall parkeringsplasser med 30 %, og støtter seg til byantikvarens planer om å definere Symra som bevaringsverdig, sier Henriksen.

Ikke regionalsenter

Han mener det er feil å snakke om Lambertseter som et stort regionalsenter.

Et bydelssenter ha vår foreslåtte størrelse for å få den rette økonomien og de rette leietakerne. Det har vi bevis på fra Tveita og Manglerud. Vi er i samtale med både Vinmonopolet og en rekke kjeder som ønsker seg til et senter av den størrelsen vi planlegger på Lambertseter, sier han, og legger til at det både er gjort en test av støynivået og en trafikkanalyse i området. Økning av trafikken er noe politikerne er opptatt av. Både Erling Kvernevik (V) og Heidi Vibeke Røseth(SV) uttrykte på møtet bekymring for mer trafikk i et allerede sprengt område. Røseth mener det ikke bare er snakk om flere biler opp Lambertseterveien fra Abildsø, men også opp fra Kastellet og Holtet (Raschs vei).

Steinar Lende (Ap) synes det er synd at OBOS har fått to motforslag.

Jeg ser at dette ender som en politisk sak. Vi skal bruke våre representanter i bystyrets byutviklingskomite, sier han.

Ingvald Bore (H) har en annen innfallsvinkel.

Problemet for oss lokalpolitikere er at vi ikke vil ha ett bydelssenter. Vi vil også ha noe på Sæter og Holtet. Kanskje de ansvarlige der nå "får et spark bak" til å komme i gang.

BU-leder Ulf Stigen (Frp) lovet OBOS at bydelen skal komme med sin uttalelse i saken før høringsfristen går ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere