RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obos vil bygge ut Bogerud


Slik ser Obos forretningsbygg for seg en videreutvikling av Bogerud senter. Der det i dag er utendørs parkeringsplasser og gress ned mot t-banen vil de bygge rundt 140 leiligheter fordelt på tre blokker. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Slik ser Obos forretningsbygg for seg en videreutvikling av Bogerud senter. Der det i dag er utendørs parkeringsplasser og gress ned mot t-banen vil de bygge rundt 140 leiligheter fordelt på tre blokker. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Illustrasjon: Obos forretningsbygg AS
Obos ønsker å videreutvikle Bogerud senter med tre blokker på opptil syv etasjer, samt noen flere forretninger.

BOGERUD: Obos forretningsbygg ser for seg tre boligblokker med cirka 140 leiligheter mellom t-banen og Stallerudveien.

Blokkene vil få parkeringskjeller med uteareale på toppen, samt en utstikkende førsteetasje med forretninger i tilknytning til t-banen. Parkering for kollektivreisende er også en mulighet.

Bygningen som i dag huser Rimi vil bli revet, mens resten av det eksisterende senteret skal få stå.

Stort potensiale

– Det vi har gjort er å sende inn et planinitiativ hvor vi søker om å utvikle Bogerud. Vi ser jo potensialet, forklarer Dag Christer Øverland i Obos forretningsbygg.

Han sier at Obos har satt krav til seg selv om at det skal bli flotte boliger med parkering i kjelleren og heis til alle leiligheter.

– Alle vil få gode sol- og utsiktsforhold og det skal være godt tilrettelagt for alle aldersgrupper, også barn, sier Øverland.

Torg med kafé

Obos ønsker også et åpent torg, som kan bli en møteplass for alle som i området.

– Vi legger også her vekt på gode torg og møteplasser, med en kafefunksjon ut mot torget så det kan bli et livlig sted hele året, sier Øverland.

Ny dagligvarebutikk

Ettersom Rimi-bygningen skal rives, vil Obos legge til rette for en ny dagligvarebutikk.

– Det kommer en stor og flott dagligvarebutikk på cirka 1500-2000 kvadratmeter, forteller Øverland.

– I tillegg blir det plass til noen flere mindre butikker rundt den og i tilknytning til eksisterende senter, så vi får et lite og intimt handelssenter.

Positive tilbakemeldinger

I tråd med rikspolitiske retningslinjer for boligutvikling av stasjonsnære områder i Oslo, kommer Obos nå med stadig nye prosjekter.

– Tror du denne utbyggingen blir like omstridt som den på Oppsal?


– Vi får ikke håpe det. Så langt har vi bare fått positive tilbakemeldinger, sier Dag Christer Øverland. Han opplyser at Obos forretningsbygg vil presentere planene i åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg førstkommende mandag.

Bydelsdirektørens innstilling i saken er at det foreslåtte planinitiativet kan anbefales.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere