RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oddbjørn og jeg

Fordi jeg somlet med å begynne kjøreopplæringen, har jeg havnet under Vegvesenets nye førerkortbestemmelser. Jeg slipper billig unna siden jeg har scooterlappen, men må fortsatt gjennom en god del ubehageligheter.

Så langt har jeg vært på mørkekjøringskurs og førstehjelpskurs, som nylig ble innført. Når jeg så har fått synsevnen min dokumentert, skal jeg ta den nye teoriprøven med strykprosent på 73.

Med en så lang prosess foran meg er det bra med en god kjørelærer. Min fjerde, Oddbjørn, er virkelig flink. Han er tålmodig og standhaftig. Han møter opp til kjøretimene våre, og har en imponerende livsvilje.

Det beste er likevel at han er flink til å kjøre selv om det ikke er han som sitter ved rattet. For vi kjører begge to. Han med klutsj, gass og brems. Jeg mest med ratt og gass. Dermed oppstår det en slags synergi på veien. Oddbjørn vet at han er avhengig av min stabilitet og vilje til å gjennomføre enda en kjøretime. Jeg trenger en som bremser og girer.

En gang i blant blir jeg evaluert. Oddbjørn er en sindig person. Sammen blir vi enige om at ting ikke går så veldig bra.
"Du roter litt med girene", sier han etter et raid med spaker og pedaler for å unngå kveling på motorveien.

Det er fint med tilbakemelding. Det er verre når jeg vingler nær autovernet og Oddbjørn insisterer på at alt er greit. Når alle lampene på dashbordet blinker, og gassen har byttet plass med bremsen. Da er det deilig å vite at jeg ikke får lappen før etter mange obligatoriske kjøretimer, én brutal teoriprøve og et uvisst antall oppkjøringer.

De nye førerkortbestemmelsene har blitt min svøpe, men mange andre trafikanters redning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere