*Nettavisen* Nyheter.

Ødeleggende for SV

Carl-Henrik Bastiansen (H)

Nyvalgt leder av Helse- og Sosial komiteen, Carl-Henrik Bastiansen (H), er opprørt over det han oppfatter som politisk spill og ansvarsfraskrivelse av Erna Kahlbom (SV).

ÅSAVEIEN: I forrige ukes utgave av Lokalavisen uttrykte Erna Kahlbom (SV) stor bekymring for nedbemanningen av nattjenesten, og mente de borgerlige partiene utviste liten grad av ansvarlighet, ved å stemme mot et verbalforslag hun mener å ha fremmet under behandlingen av budsjettet. Nå slår Høyre tilbake.

Urimelig

Enten fikk Erna Kahlbom stemme mot budsjettforslaget, eller så får Kahlbom spare seg for tåkelegging av de politiske beslutninger som fattes, skriver Carl-Henrik Bastiansen (H) i en e-post til Lokalavisen.

Jeg vil minne SV om at de ikke fremmet et verbalforslag til behandlingen, men en merknad til budsjettet. Et verbalforslag kan man velge å gi sin tilslutning til under voteringen, men merknader blir kun ført inn fra forslagsstiller (i dette tilfellet SV og AP). Dette viser jo også tydelig møteprotokollen. Jeg tror man enstemmig ville kunne fått et verbalforslag vedtatt der man uttrykker bekymring for situasjonen eldre og trengende i denne bydelen står overfor. Men et slikt forslag fremmet aldri SV. Derfor faller Kahlboms kritikk på sin egen urimelighet, fortsetter han.

Useriøst og sleipt

Jeg forstår det dit hen at Erna Kahlbom ønsker å få i både pose og sekk, men det virker både useriøst, sleipt og uprofesjonelt at man stemmer for et budsjett, man litt senere uttaler er feil og urettferdig, skriver Bastiansen videre.

Han mener Kahlboms utspill først og fremst ødelegger for SV.

De 11 representantene fra borgerlige side er seriøse og tar ansvar, det er tydeligvis mer enn hva vi kan si om SV sin ene representant. Det blir vanskeligere å ta SV og Erna Kahlbom seriøst og på alvor etter dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.