RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offentlig vanskjøtsel


 
 

I Holmenveien 7 på Vinderen har en flott kommunal bygning stått tom i 3 år, en bygning som inntil da huset en behandlingsinstitusjon for rusmisbrukere. Det er skrikende behov for både rusbehandlingsplasser og boliger, men Byrådet lar huset stå tomt.

I Maridalen har den gamle Maridalen leir stått tom, på tross av at kommunen har disponert bygningene i 2 – 3 år. Øde og forlatt, uten tilsyn. Tidligere bodde det 60 mennesker her.

I Grorudveien 3 og 5 på Grorud har de tidligere arbeiderboligene stått tomme i 10- 15 år. – Jeg er redd disse boligene råtner på rot hvis det ikke skjer noe der snart, sa daværende BU-nestleder Trine Skarvang i Akers Avis for 3 år siden. Men som nå Fr.P-bystyremedlem Trine Skarvang sikkert ser: Intet har skjedd. Høyre/Fr.P-byrådet lar kommunal eiendom råtne på rot.

Jeg må si at jeg er mer forbanna på folkevalgte som lar fellesskapets verdier råtne på rot enn ungdommer som tar boliger i bruk. Offentlig vanskjøtsel burde trolig vært straffbart.

I det siste har det vært mye fokus på såkalte husokkupanter i Hausmanns gate.

Det er grunn til å takke beboerne i Hausmanns gate som gjennom flere år har lagt ned hopetall av arbeidstimer, verdt millioner av kroner, for å vedlikeholde to kommunale gårder som Høyre/Fr.P-byrådet har latt forfalle. Flott at ungdommer tar på seg det ansvaret byrådet ikke tar, ved både å ta boligene i bruk og foreta viktig – men kanskje ikke tilstrekkelig – vedlikehold.

Også andre steder i denne byen har kommunale gårder stått tomme i flere år, i en by hvor hundrevis av vanskeligstilte og ubemidlede boligsøkere står i kø for å få en permanent bolig. Ungdommer som midlertidig tar disse gårdene i bruk gjør fellesskapet en tjeneste.

Hausmanns gate 42 er en murgård fra 1800-tallet. Den står på byantikvarens gule liste, som spesielt bevaringsverdig. Beboerne har med betydelige dugnadstimer og penger av egen lommebok forsøkt å vedlikeholde bygningen. Dette har klart ikke vært tilstrekkelig når Brannvesenet må stenge bygningen.

Og da spør jeg meg hvilket ansvar Høyre/Fr.P-byrådet faktisk tar for å sikre viktige kulturminner i denne byen, som vi nå ser både i Maridalen og Vinderen.

Ivar Johansen
bystyremedlem for SV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere