RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Offroader på batteridrift


EL: En elektrisk prototype på Jeep Wrangler vises fram på bilutstillingen i Detroit.
EL: En elektrisk prototype på Jeep Wrangler vises fram på bilutstillingen i Detroit.
Chrysler skal utvikle en Jeep Wrangler med elektrisk drift på alle hjulene.

- Vårt mål er å utvikle batteridrevne løsninger for alle segmenter, sier Lou Rhodes, President i Chryslers ENVI-divisjon for elektriske kjøretøy.

Prototypen Jeep Wrangler Unlimited EV trekker bare på to hjul, men Chrysler jobber med å utvikle en 4x4-versjon med in-wheel motorer, altså der hvert hjul er utstyrt en elektrisk motor.

Elektriske motorers øyeblikkelige maks-moment og mulighetene til å styre kraften på hvert hjul uavhengig av de andre, passer perfekt til de kvaliteter Chrysler ønsker at Jeep skal ha, mener Chrysler.

Prototypen drives av en elektrisk motor med litium-ion batterier, samt en liten forbrenningsmotor med integrert elektrisk generator. Den kan forsyne drivverket med kraft ved behov. Den elektriske motoren produserer 200 kW/268 hk og 400 Nm. På kun elektrisk drift er rekkevidden på cirka 60 km, som økes til rundt 640 km ved hjelp av forbrenningsmotoren.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere