Ofrer alt for å være best

Maiken Wang Ellingsen (t.v.) og Rikke Sandvold elsker å drive med rytmisk sportsgymnastikk. Duoen hevder seg også helt i toppen nasjonalt.

Maiken Wang Ellingsen (t.v.) og Rikke Sandvold elsker å drive med rytmisk sportsgymnastikk. Duoen hevder seg også helt i toppen nasjonalt.

Rikke Sandvold (16) og Maiken Wang Ellingsen (11) er begge i norgestoppen i rytmisk gymnastikk (RG). For å holde seg der må jentene trene opptil 30 timer i uken.

HOLMENKOLLEN: - Vi liker alt med rytmisk gymnastikk, og vi elsker å trene, fastslår Maiken fra Bestum og Rikke fra Holmenkollen.

Begge jentene konkurrerte for Njård tidligere, men er nå i Asker.

- Vi trengte begge nye utfordringer, forteller RG-duoen.

Åtte NM-gull

I Asker-draktene er det blitt en rekke triumfer for de to RG-talentene. Rikke har blant annet rukket å bli norgesmester en rekke ganger.

- Jeg har fem NM-gull i juniorklassen og tre NM-gull i senior. NM blir jeg aldri lei av å vinne, smiler hun.

Maiken gikk nylig til topps i en kretskonkurranse i Njårdhallen, og er også i toppen i sin klasse nasjonalt. I starten av mai håper hun å vise seg frem fra sin beste side i konkurransen "Glade RG-dager", et slags uoffisielt NM for rekruttene.

- Jeg har blitt nummer to der før. Nå håper jeg å vinne, sier 11-åringen bestemt.

Trener og trener

Frem mot det store stevnet er det blitt time etter time i treningshallen i Asker.

- Vi trener fire timer alle ukedagene. I tillegg blir det ofte treninger i helgen, og da holder vi på mellom fem og seks timer, forteller Maiken og Rikke.

Rikke har imidlertid fått merke at mye trening kan være skummelt.

- Jeg har vært skadet en stund nå, etter at jeg fikk tretthetsbrudd i beina. Nå er jeg heldigvis frisk igjen, smiler hun.

Vil mer til utlandet

16-åringen har allerede vært på flere konkurranser i utlandet, og legger ikke skjul på at det er noe hun ønsker å delta mer på i fremtiden.

- Jeg har blant annet deltatt i EM tropp, og jeg ønsker selvsagt å være med på EM individuelt en gang også, sier Rikke som i fjor høst reiste til Japan for å representere Asker i VM for klubblag.

- Jeg ønsker å bli best mulig, men å bli best i for eksempel Europa er vanskelig, selv om det er mulig. De andre nasjonene begynner tross alt å trene mye tidligere enn hva vi gjør her i Norge, sier norgesmesteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.