Og brakkene blir!

2019: Utdanningsetaten vil gjerne beholde brakkene/paviljongene på Engebråten - ihvertfall frem til 2019. FOTO: Arkiv

2019: Utdanningsetaten vil gjerne beholde brakkene/paviljongene på Engebråten - ihvertfall frem til 2019. FOTO: Arkiv

Skolebehovsplanen for perioden 2014 – 2024 er lagt frem. Erik Borge Skei (V) fra bydelsutvalget i Nordre Aker, er ikke videre imponert over planen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MØTE: Erik Borge Skei (V) og lokalpolitikerne inviterer til åpent skolemøte i Nordre Aker - mandag 18. mars. FOTO: Arkiv

Klikk på bildet for å forstørre.

NEI: Foreløpig nei og ingen plan for utvidelse av Disen skole. FOTO: Arkiv

Klikk på bildet for å forstørre.

UTVIDELSE: Kringsjå skole kan utvides med 4 klasser. FOTO: Arkiv

NORDRE AKER: – Utvidelse av Disen skole avvises. Det angis at Korsvoll kan utvides, men legges ingen plan om dette. Det åpnes videre for et såkalt ”strategisk tomtekjøp” på Sogn eller Frysja, i forbindelse med mulige utbygginger her, men dette skyves langt frem i tid. Tidligere tall har antydet av vi i alle fall i Frysjaveienområdet må være relativt raske, fordi det uansett tar flere år å planlegge og bygge en ny skole, sier Erik Borge Skei (V), nestleder av bydelsutvalget i Nordre Aker, og leder av bydelens miljø, plan- og samferdselseskomité.


Han legger til at tallene spesielt for Grefsen, Disen og Kjelsås viser fulle skoler selv med vedtatt utbygging.

HER KAN DU LESE HELE SKOLEBEHOVSPLANEN

Nye klasser på Kringsjå

I sammenheng med nybygg, i tilknytning til at en spesialskole flyttes fra Blindernveien, foreslås totalt fire nye klasser ved Kringsjå skole, knyttet til småtrinnet (1.-4. klasse).

LES OGSÅ: SAMLER SEG FOR ELEVENE


Og paviljongene/"brakkene" på Engebråten kan bli stående.

Brakkene blir

– I planen foreslås det at paviljongene skal opprettholdes frem til 2019. Tidligere er det vedtatt permanent utvidelse av Engebråten, men det kan se ut til at de planene foreløpig er lagt «i en skuff». Dette kan vi bare ikke uten videre akseptere, sier Borge Skei, som tror at dette også kan bety en videreføring av samtlige paviljonger ved Engebråten, også de hvor Grefsen skole-barna nå går, i påvente av at deres egen skole skal bli ferdig bygget ut og rehabilitert.


– I planen antydes det nemlig om at Engebråten kan bli aktuell som avlastningsskole fremover, i så fall trolig også for elever utenfor Nordre Aker, sier Borge Skei.

Inviterer til skolemøte

Og nå trommes det sammen til åpent stormøte om skolesituasjonen i Nordre Aker, mandag 18. mars klokken 18 i Nydalsveien 21.


– Utdanningsetaten stiller. Etaten vil også vise tegninger fra de skolene som allerede er under planlegging i bydelen. I tillegg til UDE er alle FAU-er invitert, og selvsagt vil alle politiske partier være representert. Dette vil ta form som et folkemøte, der ordet vil være fritt, og alle er velkomne. Vi håper på mange engasjerte innspill, avslutter Skei.

LES OGSÅ: SER FOR SEG 1000 NYE FRYSJABOLIGER

Vedtatte skoleprosjekter

Planen for perioden 2014-2024 er nå lagt ut på høring. Frist er 8. april. Planen behandles av bystyret sammen med byrådets forslag til budsjett og økonomiplan i desember 2013.

Vedtatte skoleprosjekter for Nordre Aker:


Morellbakken skole: Ferdig høsten 2013 (420 ungdomsskoleelever).
Grefsen skole: Ferdig høsten 2014 (791 elever).
Berg skole: Åpner høsten 2013. Full kapasitet 2016 (630 elever).
Lillohøyden skole (Nydalen): Ferdig høsten 2016 (840 barneskoleelever, hovedsakelig fra Sagene).
Ny 8-13-skole vest i Nordre Aker: Ferdig høsten 2019 (samarbeid med universitetet).’

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.