RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Og vi maler og vi maler...

Kunstneren Cathrine Uckernahl ved Nordstrand tegne og maleskole arrangerer hvert år sommerkurs for barn. Tilbudet er så populært at noen kommer tilbake år etter år.

Sæter: Det ble en annerledes og spennende uke for de fjorten barna som deltok på sommerkurs på Nordstrands male- og tegneskole forrige uke. I det trivelige galleriet ved Sæterkrysset yret det av kreativ, barnlig iver.

Gjengangere

Mange barna kommer igjen og igjen, forteller Cathrine Uckernahl som leder kurset sammen med Annelise Hem. Nordstrand tegne og maleskole har drevet kurs for voksne i over 20 år, men det er de siste åtte årene at Uckernahl og Hem har startet kurs for barn. Flere av barna kan fortelle at det er andre eller tredje gangen de deltar på sommerkurs i maling og de synes det er kjempemoro:

Det er så koselig her, forteller Ida Kristine Madshus (6) som deltar på kurset med bestevenninnen Signe Løyland (6).

Tolv år gamle Sarah Rønneberg har gått på forskjellige kurs på maleskolen siden hun var seks år. Det bærer hennes kunstverk preg av. På spørsmål om hun vil kunstner når hun blir stor, drar hun litt på det: Nei, jeg tror ikke det, men det er gøy å ha det som hobby, forteller Sarah.

Kurs i august

Uckernahl og Hem er skjønt enige om at det er givende å drive slike kurs for barn.

Jeg begynte her som elev for rundt 12 år siden, fortller Annelise Hem og legger til:

Jeg begynte da barnebarnet mitt kom hjem fra skolen og sa at han ikke kunne tegne. Det synes jeg var så trist at jeg bestemte meg med én gang for å lære meg å male og tegne.

Kursene avsluttes med en utstilling hvor foreldrene inviteres til å bivåne de håpefulles mesterverk: De er jo så flinke og konsentrerte. Selv de minste kan sitte i timesvis i dyp konsentrasjon når de maler, smiler kurslederen før hun fortsetter forberedelsene til den store vernisagen.

Nordstrand tegne og maleskole arrangerer tradisjonen tro to kurs denne sommeren. I tillegg til kurset som ble avsluttet den 30. juni, blir det nye muligheter for malelystne barn en uke fra den 7. til den 13. august. Det er fortsatt noen plasser igjen, bekrefter Uckernahl.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere