RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Og vinnerne er Frode Helland og Stein R. Giske


Leserne i Bydel Ullern var ikke i tvil. Frode Helland og Stein Ring Giske kan suverent løfte armene i været på banen de har jobbet for siden 1997. Foto: Vidar Bakken
Leserne i Bydel Ullern var ikke i tvil. Frode Helland og Stein Ring Giske kan suverent løfte armene i været på banen de har jobbet for siden 1997. Foto: Vidar Bakken
Folket har talt. Deres mangeårige innsats gjennom Ullern idrettsforening ble belønnet av leserne med "Årets navn".

ULLERN: Vi møtte to glade gutter på Ullernbanen, hvor arbeidet med kunstisbane og kunstgressbane er i full gang.

– For det første var det utrolig hyggelig å bli nominert og det var fantastisk morsomt å vinne avstemningen. Her var det andre også som godt kunne ha vunnet. Det var nok en fordel å ha et idrettslag i ryggen, sier Frode Helland.

Skape idrettsglede

– Med det samme så tenkte jeg at det for tidlig, i og med at vi etter å ha fått banen på plass har fokus på hallprosjektet. Jeg er veldig glad for at folk setter pris på det vi har gjort, sier Stein Ring Giske.

– Dette er hyggelig personlig og det er ikke minst hyggelig for prosjektet. Det gir status i bydelen, byen og idrettskretsen. Det gir oss definitivt troen på at vi gjør noe riktig. Jeg vil gjerne si at vi gjør ikke dette for personlig vinning. Vi har ikke andre motiver enn å skape idrettsglede. Det har vært et krevende arbeid, hvor humøret har svingt fra de høyeste topper til de mørkeste daler. Nå er vi snart i mål med banen og det at vi ble «årets navn» er definitivt et nytt lyspunkt, sier Helland.

Allerede i 1997

Frode Helland og Stein Ring Giske: ble nominert for sin mangeårige frivillige innsats gjennom Ullern idrettsforening for å få på plass kunstisbane og kunstgressbane for idrettsglade barn og ungdom. De startet arbeidet allerede i 1997, og banene blir ferdige til våren. Parallelt pågår arbeidet med å føre frem fjernvarme fra anlegget til blant andre skolene Øraker og Lilleaker. Samtidig jobber de ufortrødent videre med det store flerbrukshallprosjektet på området.

For barnebarnas skyld

Begge har de 19 år gamle sønner som spiller bandy både på Ullerns juniorlag og A-lag .

– Det er litt rart å tenke på at gutta våre var 7 år da vi startet på dette prosjektet. Vi hadde vel håp om at vi skulle få et anlegg på plass mens de ennå var barn, men slike prosjekter tar tid, sier Helland.

– Vi får håpe at vi ikke er så gamle at vi må trilles hit i rullestol før flerbrukshallen kommer på plass. Nå jobber vi videre for barnebarnas skyld, ler Giske.

Begge er de tidligere bandyspillere med meritter. Helland har sølv fra junior-NM i 1978 for Ullern mens Giske har gull i NM for smågutter med Drafn i 1972.

– Våre gutter har også sølv for Ullern i 2005, opplyser en stolt bandypappa, Helland

Noe konkret å se på.

De viser fornøyd frem arbeidet på anlegget og forteller om alt som skal til for å få alt oppe og stå. Et bygg har reist seg på langsiden av banen. Foreløpig er det bare skallet, men her skal det bli plass til isprepareringsmaskiner, sekretariat, slipebu, oppholdsrom med mer.

– Det er morsomt å se at bygget kommer på plass. Det blir noe konkret å se på. Folk sier, se der har det kommet noe nytt, sier Helland og begge forteller ivrig om alt som skal skje inne i bygget.

Flerbrukshallen

– Nå må vi ikke glemme flerbrukshallen. Det vil bli et stort og viktig løft for bydelen. Vi har møtt noe motbør i det siste, men vi krummer nakken. Vi er blitt bedt av kommunen om å presentere et nytt prosjekt som viser hallen både med og uten tak. Dette er dyrt og problemet er at det ikke følger midler med. Nå håper vi kommunen vil bidra slik at hallprosjektet ikke blir stående i stampe, sier Giske.

– Vi er som alltid optimister og har lært at ting tar tid. En stor takk til alle som har stemt oss frem som vinnere blant så mange verdige kandidater, sier Helland.

Vi kommer tilbake med blomsteroverrekkelse og premien på 5000 kroner. Den blir gitt av Møller Bil Skøyen. Gutta bestemmer selv hvilket godt formål de vil gi pengene til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere