RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Slik skal snarveien fra Akrobaten bro og ned til Oslo S se ut. Om du skal til de andre sporene kan du bruke undergangen.
Slik skal snarveien fra Akrobaten bro og ned til Oslo S se ut. Om du skal til de andre sporene kan du bruke undergangen. Foto: Bjørvika Utvikling

Og vips er Bjørvika et kvarter nærmere sentrum

En trapp fra ei bru, gjør Bjørvika til en integrert del av Oslo sentrum.

BJØRVIKA: Du vet at du har litt liten tid til toget, i det du haster over Akrobaten bro, mellom Bjørvika og Schweigaardsgate. Du ser togskinnene like under deg, men du vet også at det tar rundt et kvarter å komme seg ned dit.

Vel, det var før.

For allerede før sommeren kommer en trapp og en heis på plass fra broa og ned til Oslo S - mellom spor 3 og 4.

Les også: - Dette er symbolet på det moderne Norge

Sparer viktige minutter
Hele trappeløpet kom som et byggesett før jul, skriver Osloby, som kan fortelle at byggingen er i full gang, og skal være på plass om ikke altfor lang tid.

Målet er selvsagt å få flere til å reise kollektivt.

- Det er mange som jobber i Schweigaards gate og på østsiden av Oslo S som vil spare noen viktige minutter på å gå den veien, sier kommunikasjonsdirektør i Rom Eiendom, Signe Horn til Osloby.

Les også: This is Tøyen

Flere kollektivreiser
Som dittOslo.no fortalte tidligere i år er det nå rundt 10.000 som har sin arbeidsplass i Bjørvika og barcode-rekka. Et stort flertall av disse reiser kollektivt, blant annet fordi det ikke er planlagt mye parkering i området.

Dette henger sammen med Oslo kommunes plan for å bygge tett rundt kollektivknutepunktene - nettopp for å øke antall kollektivreiser.

Les også: Et lite stykke New York i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere