RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OGK-duo til EM

Marita Engzelius (18) og Catharina Aasheim (17) fra Oslo Golfklubb skal spille lag-EM for Norge etter sterk innsats på A-touren på hjemmebane i helgen.

Bogstad: Det er kjempegøy å komme til EM. Golf er jo en individuell idrett, men det er morsommere å spille på lag. Da blir det ordentlig team spirit, smiler Marita.
Lag-EM spilles 11.-15. juli i Danmark, og Norge stiller med fire jenter. I tillegg til Marita og Catharina fra OGK, er Amalie Valle fra Onsøy og Karoline Skarpnord fra Skjeberg med på landslaget. Lene Hafsten-Mørch fra Asker er hjemmeværende reserve.

Avgjorde på siste hull


Grunnlaget for uttaket er gjort på den såkalte A-touren, hvor tredje runde gikk av stabelen på Oslo Golfklubb i helgen. Skarpnord vant på åtte over par, ett slag foran Marita og Catharina etter tre runder.
Det er noe sånt skal jeg gå, men jeg dreit meg litt ut underveis. Jeg følte jeg spilte bra, men scoret dårlig, kommenterte Marita etterpå.
Catharina ledet etter første runde, før Marita overtok ledelsen etter 36 hull. Siste runde ble svært jevn, og turneringen ble ikke avgjort før på siste hull. Marita ledet med ett slag på sine to konkurrenter, men en bogey gjorde at hun ikke engang fikk omspill siden Karoline senket sin birdie og Catharina scoret par.

Satser 100%

Jentene trener golf hver eneste dag, og i skoleferien befinner de seg på golfbanen hele dagen. I tillegg blir det turneringer i helgene.
Jeg skal gjøre ferdig videregående, ta ett år fri og så begynne på college, sier NTG-studenten Marita.
Og fri betyr å spille golf?
Jeg vil finne ut hva jeg vil, og få trent ordentlig. Jeg vil prøve å satse 100% og se hvordan det går. Jeg vil bli best, ikke en i mengden. Da nytter det ikke å satse halvveis, påpeker 18-åringen.
Det første målet for jentene i EM er å komme blant de åtte i første pulje. Så kan de konsentrere seg om å vinne hele mesterskapet.
Vi kan vinne, men vi er fornøyde med en plass blant de fem beste. Og kjempefornøyde med topp tre, mener Marita.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere