*Nettavisen* Nyheter.

OHG-revy med sjel

"Nasjonen det 4. rike" er tittelen på Oslo Handelsgymnasiums revy, og den kan du få med deg i kveld og i morgen.

$PHOTOHEADER_ON$FROGNER:$PHOTOHEADER_OFF$ Nasjonen har gått ad undas, og regjeringen har kapitulert. Folket står igjen uten noen leder, også kommer superman for å hjelpe dem, sier en av revysjefene Peter Oscar Munthe Kaas. I bakgrunnen forbereder skuespillerne seg til kveldens forestilling, med lys og lydsjekk. Oslo Handelsgym har laget en revy som omhandler det meste, med ingredienser som slemme terrorister, nasjonalisme, og en syngende superman i kjent fantomdrakt.

Skuffet over terning

Vi har jobbet hver dag den siste tiden, sier Peter Oscar. Han kan ikke tenke seg et skoleår uten revy, og forteller lidenskapelig om det gode samholdet denne skaper for skolens elever. Det meste har visstnok godt på skinner, med en deltagelse fra rundt 200 av skolens elever. En av instruktørene er tidligere handelsgym-elev, forteller Peter Oscar. Selv om revysjefen er tydelig skuffet over Aftenpostens beskjedne fire øyne på terningen, mener han at de kan forsvare et godt og morsomt produkt.

Original

For første gang på tre år har vi brukt både dansere og kor i revyen, sier Peter Oscar.

Årets revy er ifølge revysjefen underholdene, morsom og original, og han understreker viktigheten av at hele revyen har en gjennomgående punchline. Også vanker det en overraskende slutt, lover han.

Det er veldig mye sjel og glede, og kjærlighet bak revyen, sier han. OHG- familien kaller de seg, og de er en sammensveiset gjeng, må vite. I kulissene jodler og skriker skuespillerne, bare en halvtime før de skal på scenen. Konkurransen er tøff mellom de ulike skolerevyene, og det gjelder å være best. Det er viktig å få med seg hva de andre skolene gjør, og revysjefen har planer om å se flere av de andre skolerevyene. Han er ikke særlig begeistret over den avslørte sabotasjen som Fagerborg-revyen ble utsatt for. Noen helte cola på et nyinnleid miksebord, til en verdi av nærmere 150.000 kroner. Nedriving av plakater og annen sabotasje av de konkurrerende skolenes oppsetninger er viktig å motvirke, mener revysjefen. Superman har kommet seg opp på scenen for siste prøve før publikum ankommer. Skuespillerne synger av all sin kraft, og noen ler i salen. Nervene er tydeligvis under kontroll, og forestillingen kan begynne.

Forestillingene begynner klokka 19.00, torsdag og fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.