*Nettavisen* Nyheter.

Øk toleransen for offentlig urinering

Så lenge det ikke eksisterer offentlige toaletter i bydelen, må toleransen for å få lov til å tisse på offentlige steder bli større, mener høyrepolitiker Hans Magnus Borge.

BYDEL FROGNER: Da Frogner bydelsutvalg skulle vurdere forslaget til nye politivedtekter i mai i år, kom Borge med et endringsforslag på punktet om urinering.

Jeg fremmet et forslag som tilføyer at det skal være ulovlig å urinere "såfremt dette er til sjenanse og tilgrising", sier Borge. Det betyr at så lenge man ikke har offentlige toaletter oppført i bydelen, bør man se på urinering på offentlig sted med mildere øyne. Forslaget ble vedtatt i bydelsutvalget mot én stemme.

Bak en busk?

Borge presiserer at han ikke oppfordrer folk til å urinere på åpen gate, men mener at det bør være mulig å gå bak en busk hvis trykket blir for stort.

Arbeiderparti-politiker Ingunn Norderval stemte i mot Borges forslag.
Jeg synes det er et kjønnsdiskriminerende forslag, sier Nordreval.

Hun peker på at det er lettere for gutta å gå bak en busk, mens det å tisse offentlig for jenter er en helt annen sak.
Det er bare gutta som drar fordel av dette forslaget, sier Nordreval.

Mangler toaletter

Det er problematisk at det ikke eksisterer offentlige toaletter i bydelen, sier Borge. Han forteller at det vil bli fremmet et forslag fra partiet om å få fortgang i kommunens planer.

Vi ser gjerne for oss reklamefinansierte offentlige toaletter på Valkyrie plass, sier Borge.

I vente på de offentlige toalettene, oppfordrer Borge folk til å låne toaletter på kafeer og lignenede, eller tisse der det ikke er til sjenanse for andre.
Det er skandaløst at Oslo kommune ikke prioriterer offentlige toaletter, sier Nordreval.

Problem i helgene

Politiførstebetjent Philip Tolloczko ved Sentrum politistasjon forteller at urinering på offentlig sted ofte er et problem i helgene.
Det er gjerne snakk om fulle folk, som ikke får kommet inn på utesteder for å låne toalettet, sier Tolloczko.

Det er likevel ingen nulltoleranse fra politiets side, siden andre kriminelle hendelser prioriteres. Tolloczko mener at oppføring av flere offentlige toaletter kan hjelpe på problemet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.