*Nettavisen* Nyheter.

Øker mest i landet

Staben i Lokalavisen Groruddalen er godt fornøyd med de hyggelige lesertallene. På bildet er Thomas Bernås, Anders Halvorsen, Camilla Svendsen, Jacob Kirkevaag, Johan Kalenius, Magne Mellem Enoksen, Nina Skarprud, Carina Alice Bredesen, Are Kolstad, Brit Jelstrup, Lars Roar Rud, Åsa Iversen, Anita Hanken og Ole Langmyr. FOTO: Sara Særgrov Ruud

Det er ingen spøk å drive avisen med størst økning i lesertall i Norge. Likevel er det sabla morsomt.

GRORUDDALEN: Ifølge tallene fra TNS Gallup er Lokalavisen Groruddalen den avisen som har økt mest i hele Norge siden forrige lesertallsmåling. 11.000 flere personer leser Lokalavisen Groruddalen. Det betyr at avisen nå har totalt 53.000 lesere.

- Dette er historiske tall, sier ansvarlig redaktør, Tore Bollingmo.

LES OGSÅ: Lesertall til værs

- Gøy!

Redaksjonssjef Magne Mellem Enoksen er strålende fornøyd med flere lesere.

- Det viktigste er for så vidt ikke at vi er den avisa som øker mest i Norge, selv om det er morsomt å kunne smykke seg med. Det viktigste er at vi faktisk øker, og det er jo ekstra gøy at vi øker med så mye som 11.000 lesere, sier han.

Enoksen tror årsaken til den enorme økningen blant annet ligger i en godt sammensatt redaksjon.

- Dette gir oss en god blanding av saker, slik at mange finner noe interessant å lese i avisa. Vi har stoff for både gammel og ung, minoriteter og etnisk norske, kommenterer han.

- Udekket behov

Første utgave av Lokalavisen Groruddalen lå i beboernes postkasse 12. februar 2005. Den gang med Orkla Media som eier. Det hele startet da Orkla Media kjøpte Nordstrands Blad og Ullern Avis/Akersposten i 1998. For bydeler uten bydelsavis, ble det startet opp egne lokalaviser.

Lokalavisene ligger under samme paraplyorganisasjon, med navnet Lokalavisene Oslo og Edda Media som eier.

- Vi har ønsket å være et talerør for dem som bor i bydelene. Det er tydelig at vi har funnet et udekket behov gjennom vår satsing med ultralokale aviser. Nå får vi vise oss tilliten verdig ved å fortsette å lage gode aviser for Oslos mange lokalsamfunn, sier Bollingmo.

Enoksen synes det er moro at leserne stadig blir flere.

- Vi er en gjeng som bruker mye tid og krefter på å lage en god lokalavis. Det er veldig hyggelig og inspirerende at avisa slår an blant leserne, sier en smørblid redaksjonssjef.

Det er hard konkurranse i media i Groruddalen. Likevel er det gratisavisen som har den største økningen av de to lokalavisene. Redaksjonssjefen selv viser igjen til stoffmiksen, men også utvikling.

- Kommer til å glise en stund

- Det betyr nok noe at vi i motsetning til vår konkurrent er en relativt nystartet avis. Vi er i stadig utvikling, og flere får opp øynene for avisa. Sånn sett håper jeg vi ligger godt an til å fortsette veksten, sier Enoksen.

Det ble feiret med kake i redaksjonen på tirsdag.

- Ellers er det ikke planlagt noe stort. Selv kommer jeg nok til å gå rundt og glise en stund, sier Enoksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.