Økern kan bli Lottesykehjem

Byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug (Frp) ble godt mottatt av institusjonssjef Katrine Selnes da hun besøkte Økern sykehjem. ALLE FOTO: Anita L. Hanken

Byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug (Frp) ble godt mottatt av institusjonssjef Katrine Selnes da hun besøkte Økern sykehjem. ALLE FOTO: Anita L. Hanken

Aromaterapi, ender i bassenget og poteter i hagen kan bli hverdagen for beboerne på Økern sykehjem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Institusjonssjef Katrine Selnes viste byråd Sylvi Listhaug et av beboerrommene. Her skal beboerne føle seg hjemme.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aktivitørene Liv Løkken Hagberg og Gunn Soløst viste beboerne ting de kunne kjenne igjen fra en annen tid.

ØKERN: Som en av tre kandidater til å bli Lottesykehjem fikk Økern sykehjem besøk av byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug i forrige uke.

Listhaug hilste på ansatte og beboere på det splitter nye sykehjemmet, og fikk også en orientering av institusjonssjef Katrine Selnes.

– Dersom vi blir Lottesykehjem, betyr det at vi får mye større muligheter og spillerom til å iverksette gode ideer. Da er vi på den grønne gren, sier Selnes til Lokalavisen Groruddalen.

Én million kroner

Én million kroner følger med Lotte-tildelingen. Økern kjemper nå om kapp med Lilleborg og Nordseter.

Filosofien bak Lotte-modellen er medbestemmelse, og at eldre skal få mulighet til å leve slik de gjorde før de kom på sykehjem.

Katrine Selnes var full av ideer om hva hun ville bruke midlene til dersom de vant fram, og nevnte blant annet tilrettelegging av en enhet for bestfungerende beboere med utvidet aktivitetstilbud og prosjekt "Ny hverdag".

Andre ting beboerne vil kunne nyte godt av, er aromaterapi, utvidet erindringsbibliotek, gitar- og pianokurs for ansatte, bardisk, dansekurs, lysthus i hagen, ender i bassenget, og dyrking av poteter og grønnsaker.

Gjorde godt inntrykk

Det nyrehabiliterte sykehjemmet har plass til 56 beboere med demens, og driver allerede mye etter det samme prinsippet.

Byråden la vekt på at innføringen av Lotte-modellen på Fagerborg er blitt en stor suksess, og er derfor ivrig etter å utvide ordningen.

Listhaug fikk blant annet med seg en seanse med erindringsterapi.

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Økern sykehjem. De har en flink sjef, og det er viktig når man skal innføre Lotte-modellen. Det var også veldig positiv stemning. Erfaringsmessig er det ikke lett å velge hvem som skal få tildelingen, sier Sylvi Listhaug til Lokalavisen Groruddalen etter besøket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.