*Nettavisen* Nyheter.

Økern-knutepunkt skal feires i dag

NYTT OG FLOTT: Slik så arkitektene for seg at Økern skulle se ut i ny drakt. I dag kan de 10.000 som trafikkerer Økern hver dag si om de synes det er blitt så fint som lovet.

Økern har fått et kollektiv-knutepunkt og en T-banestasjon med metrostandard. Det skal feires i dag.

ØKERN: Byggeleder i Statens vegvesen, Livar Ulvestad, takker byens befolkning for tålmodigheten vi har utvist på Økern.

Del på Facebook

– T-banestasjonen og busstoppene har med noen få unntak vært åpne for trafikk i perioden arbeidene har pågått. De reisende har måttet forholde seg til både vanskelig adgang og omveger i byggeperioden, sier Ulvestad.

Han er svært fornøyd med resultatet. T-banestasjonen har etter oppgraderingen fått metrostandard. Dette innebærer blant annet plattformer lange nok til 6-vognstog, moderne spor samt moderne signal- og sikringsanlegg.

Stasjonen er rustet opp på mange vis. Nytt informasjonssystem er et element, et mer «tidsriktig» design et annet.

På vinterstid vil også vannbåren varme sørge for isfrie perronger, trapper og ramper.

– Nesten 10 000 passasjerer trafikkerer kollektivknutepunktet hver dag. Universell utforming ligger til grunn for løsningene som er valgt, noe som innebærer at anleggene skal vært tilgjengelige og brukervennlige for alle, sier Ulvestad

Gang og sykkelvei

Økern T-banestasjon (nordgående retning) har nå også fått direkte adkomst fra den nye gang- og sykkelvegen mellom Økern og Risløkka.

Markering i dag

I dag, mandag 20. juni skal alt det nye feires fra kl. 15-17. Det vil være stands, konkurranse og litt enkel servering. Markeringen av ferdigstilt kollektivknutepunkt er et samarbeid mellom Statens vegvesen som er byggherre og Veidekke Entreprenør AS som er utførende entreprenør, KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) og Oslo T-banedrift som eier og drifter T-banestasjonen og kollektivknutepunktet, og Økernsenteret som er direkte tilknyttet T-banestasjonen. Representanter for alle partene vil være til stede under markeringen.

Flott anlegg

– Det er et flott nytt anlegg vi nå overtar. Vi er fornøyde med den «nye» stasjonen som har forbedret tilgjengelighet og som fremstår som moderne og kundevennlig. Byggingen har vært krevende, ikke minst sikkerhetsmessig, ettersom mye av arbeidet har foregått samtidig som det har vært drift på stasjonen. Vi håper at de kollektivreisende vil få glede og nytte av stasjonen i mange år fremover, sier administrerende direktør Øystein Svendsen i KTPs datterselskap Oslo T-banedrift AS.

Bare én busstopp

På grunn av de øvrige arbeidene med vegsystemet i området vil en del av kollektivknutepunktet foreløpig ikke tas i bruk.

Dette gjelder busstoppen på østsiden av den nye Ulvenveien. Denne busstoppen vil sannsynligvis ikke tas i bruk før resten av det nye vegsystemet står ferdig i 2013.

Årsaken er at så lenge Ulvenveien fungerer som hovedveg med tre kjørefelt er det av hensyn til trafikksikkerhet og fremkommelig ikke tilrådelig å anlegge fotgjengerovergang. Derfor vil alle bussene fortsatt bare stoppe på vestsiden av Ulvenveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.