RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Okkupanter på Sandaker kastet ut


Mathias Engen fra Skam-kollektivet, er en mange som er kastet ut av Treschowsgate 1 B på Sandaker. – Nå er det ut på husjakt igjen, og vi vil fortsette å okkupere hus så lenge det er tomme bygninger i Oslo, sier han.
Mathias Engen fra Skam-kollektivet, er en mange som er kastet ut av Treschowsgate 1 B på Sandaker. – Nå er det ut på husjakt igjen, og vi vil fortsette å okkupere hus så lenge det er tomme bygninger i Oslo, sier han. Foto: Foto: Marte Kristiansen
I dag flyttet okkupantene i Treschowsgate 1 b på Sandaker ut. Frivillig. Nå er de på husjakt igjen.

SANDAKER: Skam-kollektivet, som de kaller seg, er skuffet over å bli kastet ut fra nok et sted.

– Det er selvfølgelig irriterende å bli kastet ut når vi mener de ikke har grunnlag til å be oss flytte, sier Mathias Engen fra Skam-kollektivet.

I mai ble de kastet ut av Skar leir etter å ha bodd der ulovlig siden februar. Senere ble de også kastet ut fra Holmenkollen leir. Nå er de kastet ut igjen.

LES OGSÅ: Skar ble SKAM

Dialog med eierne

Engen forklarer at de opprettet en dialog med Orkla, som er eierne av eiendommen på Sandaker, for å få tillatelse til å bo der.

– De ønsker oss ikke på eiendommen fordi de skal bygge leiligheter som de skal tjene absurde penger på, sier han.

Det var torsdag 19. august okkupantene fikk politiet og Namsmannen på døra.

– De kom i går morges og ga oss en frist til samme kveld kl. 20. Vi pakket sakene i løpet av dagen, og flyttet frivillig, sier Engen.

LES OGSÅ: Spøkelsesshow stanset ikke utkastelse

Husjakt igjen

Ifølge Skam-kollektivet er hovedargumentet for utkastelsen at rivingsarbeidet skal settes i gang i slutten av august. Dette mener de er feil.

– Eierne (Orkla) har en rammetillatelse, men verken rivings- eller byggingstillatelse. Dette betyr at de ikke vil få gjennomført sine planer om å rive huset for å oppnå profitt på enda en stund.

I mellomtiden hadde de håpet å få bo på eiendommen, men nå må de altså ut på hujakt igjen.

Engen vil ikke si noe om hvor de planlegger å flytte inn nå, men lover at de vil fortsette å okkupere hus så lenge det er tomme bygninger i Oslo.

LES OGSÅ: Lokalpolitkernes støtte til Skar-okkupantene
LES OGSÅ: Anker utkastelsesdom
LES OGSÅ: Debatt: Åpent brev til Fabian Stang

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere