Økonomien har aldri vært verre

Disse sto frem og vitnet om Stoppestedets betydning. Pål Grønning Kraft til venstre i bildet.

Disse sto frem og vitnet om Stoppestedets betydning. Pål Grønning Kraft til venstre i bildet. Foto: Foto: Vidar Bakken

Aldri har den økonomiske situasjonen i Bydel Ullern vært verre og det syntes på siste BU-møte.

De eldre sitt sted å vitne om betydningen av, Ullern seniorsenter. Til høyre Niels Christian Fog. Foto: Foto: Vidar Bakken

Fullsatt: Bydel Ullerns økonomiske situasjon har fått brukere og representanter for ulike interessegrupper på beina. Foto: Vidar Bakken

BYDELSHUSET: Det var ekstraordinært møte i bydelsutvalget og det var kun én ting på dagsorden, bydelens økonomiske situasjon.

Les også: Økonomisk krise i Bydel Ullern

Mye på spill

Det var ikke en stol som var ledig og det sto representanter og brukere fra ungdomshuset Stoppestedet, ungdomsråd, Ullern eldresenter, eldreråd, barnehageforeldre med flere opp langs veggene. Aldri har bydelens budsjett vært omfattet med så stor interesse. Så var det da også mye som sto på spill for mange. Det viste seg også i politikernes ansikter.

Det som har vakt størst storm er forslaget om å nedlegge Stoppestedet og Ullern Seniorsenter, samt reduksjon av antall styrere i barnehagene.

BU-leder: – Jeg blir deprimert

– Der fant jeg trygghet

Brukere på Stoppestedet fortalte hvilken betydning ungdomshuset har hatt for dem selv og hvilke ressurser det ligger i ressurssterke og lyttende ansatte.

Avdøde Jørund Grønning Kraft var i sin tid med å starte Stoppestedet. Han døde av en overdose og senere er det etablert en minnegave i hans navn, hvor midler blir gitt til ungdomsaktiviteter. Hans bror, Pål Grønning Kraft, sto frem på møtet og fortalte om tapet av broren og senere to venner.

– Da var Stoppestedet en plass jeg kunne henvende meg til. Der fant jeg trygghet og voksne som kunne forstå. Det er ikke penger i verden som kan kompensere for hva dette stedet står for, sa blant Grønning Kraft.

Trygg havn

Representanter for Ungdomsrådet viste til foreldre som vet at Stoppestedet er en trygg havn. Videre at alkoholkonsumet blant ungdom i bydelen har gått ned, samtidig som antall besøkende til ungdomshuset er økende.

– Stoppestedet holder mange ungdommer vekk fra gaten, sa en av representantene.

Advarer mot nedleggelse

Mangeårig leder av Ullern eldreråd, Niels Christian Fog, var en av flere som tok ordet for å advare mot nedleggelse av Ullern Seniorsenter, strammere tildeling av sykehjemsplasser og nedbygging av omsorgstrappen.

– Forslaget til nedskjæringer er et nedverdigende dokument som aldri burde vært sendt, sa Fog og viste til at nedleggelse av forebyggende tjenester bare ville føre til større pågang til de dyreste tjenestene, som sykehjemsplasser innebærer. Han mente også at med nedleggelse av Ullern Seniorsenter ville mange bli avskåret fra et sosialt liv.

– Skøyen/Smestad Senior-senter er ikke et alternativ på grunn av avstand, lang vei til offentlig kommunikasjon og få parkeringsplasser, sa Fog, som også viste til viktigheten av at det er etablert frivillighetssentral på Ullern Seniorsenter.

Barnehageforeldre advarte mot å kutte i styrerstillinger i barnehagene og stilte spørsmålet om det i det hele tatt var lovlig i forhold til barnehageloven. Ifølge leder av samarbeidsutvalget (SU) i Lilleaker barnehage, Kristin Svanqvist, representerte de flere hundre barnehageforeldre som hadde hatt møte om situasjonen. Hun viste til at med den nye styrermodellen hvor en styrer ville få ansvaret for opp til 500 barn fordelt på tre barnehager ville redusere styrerfunksjonen til en ren administrativ stilling.

Hun advarte mot høyt sykefravær og lavere kvalitet på barnehagene. Samtidig etterlyste hun materiale på erfaringer fra andre bydeler med denne styrermodellen.

Vil videreføre driften

Bydelsdirektør Thor-Even Strømme presenterte budsjettforslaget som innebærer en omstilling på 31 millioner kroner og årsakene til den dårlige økonomien (omtalt i forrige utgave av Ullern Avis Akersposten – journ.anm.).

Budsjettet ble ikke realitetsbehandlet av bydelsutvalget. Møtet var ført og fremst av orienterende karakter. Det kom likevel frem at politikerne var innstilt på å gjøre alt de kunne for å videreføre driften av Stoppestedet og Ullern Seniorsenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag