RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oksefest i arbeiderbydelen


I morgen lyssettes oksestatuen på Torshov. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
I morgen lyssettes oksestatuen på Torshov. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
I anledning arbeidernes frihetsdag får det 80 år gamle symbolet på arbeiderbydelen Sagene nytt lys.

HEGERMANNS PLASS:For i morgen er det hele 80 år sida Oksefontenen inntok Torshov. Oksen som senere har gitt navn til blant annet Skeids fanklubb, Skeidoksene, feirer nemlig egen bursdag i morgen kveld, og har invitert hele bydelen på fest.

Barokkinspirert

Oksen ble avduket 1. mai 1929, etter sigende i et forrykende snøvær. Bronsestatuen ble laget av billedhogger Asbjørg Borgfelt, som brukte hele tre år på å lage den muskelsvulmende oksen, som er plassert midt i et basseng i barokkstil med vannspyende padder langs randen.

Statuen skapte det som kanskje er et av Oslos mest karakteristiske byrom i det som den gangen var den nye bydelen Torshov.

I anledning 80-årsdagen får oksen en gave fra bydelen, som skal gjøre plassen enda finere - nemlig belysning, som altså avdukes på arbeidernes frihetsdag, i morgen klokka 20.30.

Oksehalesuppe

Lyssettinga er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo kommune, Bydel Sagene, lokale borettslag og næringsliv. Og for å gjøre oksefesten komplett inviterer en av sponsorene, slakter Strøm-Larsen - som for øvrig har holdt hus på Torshov siden 1904 - på oksehalesuppe til bydelens befolkning i morgen kveld. Ta med tallerken, skje og kom på fest!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere