*Nettavisen* Nyheter.

Økt husleie i omsorgs- og trygdeboliger

Rett før jul vedtok bystyreflertallet, bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, KrF og Venstre, å sette opp den årlige husleien i trygdeleiligheter med 200 kroner pr kvm. Det betyr at mange eldre og funksjonshemmede får en husleieøkning på nesten 30 prosent!

Til Nordstrands blad 30. desember, sier sosialbyråd Margaret Eckbo at kommunen prøver å nærme seg markedspris på omsorgs- og trygdeboliger. Det er tydeligvis målet for Høyre og Fremskrittspartibyrådet.

For noen år siden innføret markedsleie i de kommunale boligene i Oslo. Prisene ble skrudd kraftig opp. En 60 kvm bolig som tidligere hadde en husleie på ca 2000 kroner har i dag en husleie på over 6000 kroner. Dette skjedde samtidig som kriteriene for å få kommunal bolig ble endret. Svært mange av de som får tildelt kommunal bolig i dag har store tilleggsproblemer utover det å skaffe seg et sted å bo. Mange som tidligere klarte seg selv, har blitt avhengig av bostøtte og offentlig hjelp.

Høyrepartiene er svært stolte av at Oslo har lave kommunale avgifter. De er også opptatt av å unngå at det innføres en beskjeden eiendomsskatt i Oslo. Dette er angivelig fordi det vil gi innbyggerne økte boutgifter. Det er merkelig at høyrepartiene ikke er like bekymret for boutgiftene til de som har det vanskeligst fra før.

Trond Jensrud
Arbeiderpartiets fraksjonsleder i
Helse- og sosialkomiteen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag