Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økt sikkerhet rundt synagogen

Anne Sender
Anne Sender
Den israelske offensiven på Gazastripen har ført til at det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak ved den jødiske synagogen på St.Hanshaugen.

Den Hamas-kontrollerte TV-stasjonen Al Aqsa viste mandag en video med Hamas-leder Mahmoud Zahar.

Han uttalte at Ved å drepe våre folk har de legitimert drap på sine folk over hele verden.Han uttalte videre at Hamas må legge grunnlaget «for en morgendag uten sionister».

Det mosaiske trossamfund på St.Hanshaugen er ikke overrasket over Hamas-utspillet, men er likevel skremt over tilspissingen.

Ja, da har de jo sagt det klart og tydelig. Og vi vet fra før at Hamas har som mål å utrydde Israel totalt og dermed også å drepe jøder i utlandet, sier den jødiske menighetens forstander Anne Sender til Dagbladet.no.

Hun bekrefter at synagogen og norske jøder allerede har tatt ekstra forholdsregler etter at Israel inntok Gazastripen i romjulen.

Vår sikkerhetsgruppe har i samarbeid med politiet forhøyet sikkerheten i forbindelse med situasjonen i Gaza, sier Sender.

Synagogen har fått være i fred, i motsetning til Israels ambassade. Sender tror det har sammenheng med at folk skjønner at menigheten ikke representerer staten Israel. Hun gjør det dessuten klart at det ikke er grunn til å frykte norske palestinere eller andre norske muslimer.

Her har vi muslimske ledere som har hodet på rett sted, det setter jeg min lit til, sier Sender.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!