RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-anleggene kommer - men vet ikke når

Grønmo vil bli en inngangsport til Østmarka, samt at det er planlagt en rekke tiltak for etterbruk. Blant annet skal det komme en egen rulleskiløype her, og anlegget vil bli spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede.
Grønmo vil bli en inngangsport til Østmarka, samt at det er planlagt en rekke tiltak for etterbruk. Blant annet skal det komme en egen rulleskiløype her, og anlegget vil bli spesielt tilrettelagt for funksjonshemmede. Foto: Illustrasjon: Oslo2022/Snøhetta AS
Det vil fortsatt komme idrettsanlegg på både Jordal og Grønmo. Men hvem som skal betale, og når det skal stå klart er ikke avgjort.

OSLO:Et OL i Oslo 2022 er ikke lenger i sikte, men noen av de planlagte idrettsanleggene vil kommunen likevel bygge.

Grønmo skianlegg og aktivitetspark, og en treningshall for hockey på Mortensrud, er blant de prioriterte.

- Vi har bedt Oslo2022 om å videreføre noen av prosjektene, og det gjelder særlig anleggene på Jordal og Grønmo, der reguleringsplanene er under utarbeidelse. Arbeidet med planene skal ikke forsinkes av at det ikke blir OL i Oslo i 2022, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V).

På Grønmo skulle det bli OL-arena for skiskyting, mens det på Jordal skulle bygges ny ishall. 

Trenger statsstøtte

Om anleggene vil stå klare om åtte år, da idrettslekene skulle foregått, er riktignok uvisst.

- Det er litt tidlig å si. Det er en utfordring at store deler av finansieringen falt bort når vi ikke får det statlige tilskuddet som vi ville fått ved et OL, sier Bjercke.

Derfor vil han ikke gi et konkret tidsperspektiv på Grønmo-anlegget:

- Hvor lang tid det vil ta vil også avhenge av hva bykassa kan tåle. Nå handler det også om å få staten med på laget så fort som mulig, sier byråden.

Når det gjelder Mortensrud treningshall er gjennomføringen av planene mer uvisse.

- Godt utgangspunkt

I Oslo2022-etaten er de så vidt i gang med å tenke på en fremtid uten idrettslekene.

- Det er synd at det ikke blir OL, men vi har et veldig godt utgangspunkt å jobbe videre med, sier Simen Bakken i Oslo2022, som var ansvarlig for konseptutviklingen av idrettsanleggene.

Det er ikke avgjort hvordan det arbeidet skal organiseres.

- Og det er ennå en stund før reguleringsplanen er klar og vi eventuelt kan starte byggearbeidene på Grønmo, sier Bakken.

BU-leder i Søndre Nordstrand, Shahbaz Tariq (Ap), var tilhenger av et OL både i Oslo og bydelen i 2022.

- Det er veldig leit for oss, for Oslo og hele Norge at det ikke blir noe av. Med OL kunne vi bygget mye i byen som kunne bli brukt i mange år fremover, sier han.

Slik så Oslo2022 for seg at Grønmo skulle se ut etter at OL var over. Om anlegget blir slik nå som idrettslekene ikke blir arrangert, er ennå ikke avklart.


Et idrettsanlegg på Grønmo skal riktignok komme byen til gode uansett, og utbygging ved den tidligere søppelfyllingen har vært planlagt i bydelen lenge.

Bydelsutvalget har ikke vært involvert i planene rundt OL 2022, de er kun blitt orientert underveis. Tariq vet ikke helt hva han skal tro om fremtiden til et idrettsanlegg.

- De tør jo ikke si når det vil bli, påpeker han.

- Men det er klart vi vil ha utvikling, vi ønsker et idrettsanlegg på Grønmo velkommen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere