RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL i "Ryenkleiva"

Heiarop, norske flagg, høylydte kubjeller, pølser, lomper og solbærsaft satte sitt preg på årets vinter-OL på Ryenhjemmet.

RYEN: Ni lag inntok startstreken, klare til å yte sitt beste i øvelsene snøballkasting, ertedart, kaste på boks, skihopping og spørsmål om tidligere OL- bragder. Litt av en bragd har det også vært av Ryenhjemmets beboere å bygge den flotte minihoppbakken med det klingende navnet Ryenkleiva. Her styrte deltakerne sine "hoppere" sikkert ned ovarennet og til lengder på nærmere hundremeteren.

Ekte olympier

Innsatsen var det ingen ting å si på, og midt blant de ivrige deltakerne fant vi også en helt ekte olympier, Arne Barhaugen (74 år). Ekebergmannen hadde ingen favorittøvelse underveis, men han syntes ideen var flott og han innrømmet at han tenkte tilbake på gamledager.
Jeg var reserve i kombinert under lekene i Oslo i 1952, ble nummer 5 i Chamonix i 1956 og nummer 6 i Innsbruck i 1964, forteller han stolt. Ikke rart at han deltok på lag nummer 1, som leder for "de håpefulle".

Erindringer

Selv om løypa i gangen var kort, var det mange slitne deltagere som ség i mål i sine rullestoler eller med et ekstra godt tak i rullatoren. Godt det da vanket pølser og lomper, et solid glass solbærsaft og flotte diplomer i kafeteriaen. Her var veggene var dekorert med plakater fra tidligere leker, og et stort bord med vinter-OL-relatert utstyr dannet en flott ramme rundt arrangementet.

Vi har lagt stor vekt på erindring på vår egen OL-dag. Det er nesten det viktigste av det hele at beboerne våre får visuell hjelp til å huske tilbake på det de tidligere har opplevd. Dette har vært en flott dag for oss alle, sier aktivitør Mona Lise Paulsbo.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere