*Nettavisen* Nyheter.

OL i hovedstaden

Egner Oslo seg som OL- by? Vi tok en prat med Skiforeningens konstituerte generalsekretær, Steinar Eidaker.

Holmenkollen: Oslo er en av søkerne til OL i 2018 sammen med Trondheim og Tromsø. Men egner hovedstaden seg som OL- arrangør?
- Definitivt, sier Eidaker.
- Nå ser vi at alle partilederne går inn for Oslo- OL 2018 med unntak av RV. Ikke minst får vi et praktfullt nytt anlegg i Holmenkollen i forbindelse med VM 2011 som selvfølgelig kan benyttes under et OL også.

Gode tradisjoner

Eidaker er ikke i tvil om hvilken by som bør arrangere OL.
- Det er slik at Oslo har en helt annen kapasitet til å ta imot tilreisende enn Trondheim og Tromsø. Det finnes rett og slett flere hoteller og sengeplasser her. De to sistnevnte kan heller ikke tilby en like god infrastruktur. Veiene er dårlige og det samme er tilgjengeligheten.
Eidaker vektlegger Oslos lange tradisjoner med denne typen arrangementer:
- Vi har gode tradisjoner og bra anlegg her i byen.

Oslos kapasitet

- Hva med alpinanlegg? Og skøyter? Oslo kan ikke tilby store nok bakker og baner?
- Nei, men nå har Norefjell meldt seg til å gjennomføre alpin-rennene. Dette anlegget ligger bare en times tid unna, en veldig akseptabel avstand. De hadde jo også OL i 1952, så da viderefører vi tradisjoner. Det snakkes jo også om en ny ishall og da er vi jo på god vei.
Eidaker mener et Oslo- OL vil bli betraktelig mer økonomisk gunstig enn om arrangementet legges til en av de to andre søkerbyene.
- Det vil helt klart bli billigere å legge OL til Oslo. Vi må ikke glemme at det i Tromsø ikke finnes noen anlegg per dags dato, og heller ikke Trondheim har anleggene som trengs. Det er en stor utfordring å bygge opp dette, ikke minst veldig dyrt.

Ingen ulemper

Generalsekretæren ser ingen store ulemper ved å arrangere OL i tigerstaden.
- Det gjør jeg faktisk ikke. OL vil ha positive virkninger for Oslo lenge etter at selve arrangementet er ferdig. Man skal være forsiktig å sammenligne med forrige OL, men bare se på Lillehammer og den folkefesten det var. Lillehammer i dag er fortsatt godt besøkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.