RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola Nordmann på biblioteket

Hvem er Ola Nordmann? Det spørsmålet forsøkes det nå å gi svar på i biblioteket på Holmlia.

HOLMLIA: "Finn Ola Nordmann" heter en utstilling som nå står i biblioteket på Holmlia. Bakgrunnen er den debatten som fulgte etter at Norsk Språkråd forsøke å gi en definisjon på det å være nordmann.

Er det slik at kun de som har bodd i Norge i generasjoner kan være norske, da faller hver fjerde Oslo-ungdom utenfor fellesskapet. Derfor har unge fra AgendaX tatt initiativ til å lage denne utstillingen, sier bibliotekkonsulent Mette Helland Jahr på Holmlia som håper at riktig mange legger veien innom foajeen.

- Får ikke lov

I en artikkel i Samora Magasin skriver prosjektkleder Alan Aguilar blant annet:

"Kjære språkråd!Hva skal jeg svare når folk spør meg hvor jeg er fra. Når jeg er ute og reiser, er jeg nordmann. Men her hjemme får jeg ikke lov til å være det. (....) dere mener at nordmannen tilhører sin gruppe og pakistaneren sin gruppe. Men hva med mine venner og jeg? En har en far fra USA. En har mor fra Singapore, selv har jeg en far fra Filippinene. Er vi nordmenn? Er vi halvveis nordmenn??"

Ungdommene som har laget utstillingen leter etter et romsligere begrep hvor de kan finne tilhørighet, sier Helland Jahr.

De leter etter en norskhet som inkluderer fremfor å ekskludere.

De medvirkende i prosjektet har fått fotoopplæring av Aftenposten-fotograf Dan Petter Neegaard og resultatet er blitt flott.

Utstillingen skal stå til 10. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere