RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola og de 40 rullende


Ola Elvestuen og Rune Gjøs
Ola Elvestuen og Rune Gjøs
På Grünerløkkas bilfrie lørdag benyttet 40 syklister anledningen til å markere seg, med Ola Elvestuen i midten

-Sykkel er det siste som står igjen i trafikkplanleggingen, og er et ledd i det å lage en menneskevennlig by, sier Ola Elvestuen, leder i byutviklingskomiteen.

Han ledet rundt 40 syklister fra Birkelunden og ned til rådhuset, samtidig som det var åpent marked på hele Løkka.

Det var Syklistenes Landsforening som arrangerte markeringen, for tredje gang i år. De kjemper for at syklister skal bli mer godtatt i trafikken og at politikere skal følge opp løftene sine. Blandt annet om utbygging av sykkelveier.

Misfornøyde syklister

-Jeg skjønner godt ingen gidder å sykle når vi ikke har noen sammehengende sykkelveier, sier Rune Gjøs, generalsekretær i Syklistenes Landsforening.

Han nevner at bare rundt 5 prosent av Oslos befolkning bruker sykkel som fremkomstmiddel, og at våre svenske naboer har en tre ganger større sykkelandel.

-Folk har som regel hatt en litt dårlig oppfattning av syklister, siden de ofte er i veien for enten gående eller bilister, og det er jo nettopp derfor vi trenger egne veier, sier Gjøs.

Sykkel i Sentrum møtes den første lørdagen i hver måned, ut hele sykkelsesongen som ifølge Gjøs er så lenge det ikke er snø på bakken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere