Ola vant over Europark

VANT: Ola Tømmerås vant over Europark etter å ha betalt for mye for parkering og fått bot.

VANT: Ola Tømmerås vant over Europark etter å ha betalt for mye for parkering og fått bot. Foto: Foto: Per Møller Pettersen

Ola Tømmerås fikk bot etter å ha betalt for mye for parkering. Nå har han fått medhold hos klagenemnda, men begrunnelsen er en annen enn overbetaling.

GRØNLAND: – Det er veldig greit å ha fått enstemmig medhold hos klagenemnda, men jeg er ikke overrasket, sier Tømmerås etter Parkeringsklagenemndas avgjørelse, ett år etter at han ble bøtelagt.

Betalte med app

DittOslo skrev i fjor om Ola Tømmerås som fikk parkeringsbot etter å ha betalt for mye for parkering.

Det var 24. februar i fjor at kampen mot Europark startet. Tømmerås hadde satt igjen bilen sin i et parkeringshus på Grønland og brukte brukte Easyparks parkeringsapp for å betale.

Appen bruker GPS-signaler for å bestemme hvor brukeren befinner seg og kan dermed beregne takst. I Tømmerås sitt tilfelle fungerte ikke GPS-en helt som den skulle og han betalte i stedet for et parkeringshus rundt to kvartaler bortenfor.

I dette parkeringshuset kostet det syv kroner mer i timen å stå, og Tømmerås betalte altså mer for parkeringen sin enn han skulle.

Da han kom tilbake til bilen sin lå en bot på 760 kroner og ventet på ham.

Begge parkeringshusene er Europark sine, og Tømmerås sendte så en skriftlig klage til parkeringsgiganten.

– Dette var en veldig prinsipiell sak med hensyn det å ha betalt for mye og dette med den appen som har et GPS-system, forteller han.

LES OGSÅ: Fikk ikke betalt – Q-park bøtela likevel

Tre forskjellige begrunnelser

Prosessen har vært lang og kronglete.

Europark har, ifølge Tømmerås, oppgitt at han manglet parkeringstillatelse eller at gyldig p-tillatelse ikke var synlig, at plassen han sto på var reservert og at han hadde betalt avgift i feil takstgruppe som årsak til bøteleggelsen.

Europark har ifølge Parkeringsklagenemndas vedtak ikke kunnet dokumentere at plassen var reservert, og Tømmerås vant saken. Selv skulle han gjerne sett at GPS-feilen og det at han betalte for mye ble vurdert ytterligere hos klagenemnda.

– Bakgrunnen for at jeg fikk medhold er at de sa at plassen var reservert, og det har de ikke kunnet dokumentere. Men det hadde vært veldig spennende om de hadde tatt opp dette med den appen, forteller Tømmerås, som nå kan legge saken bak seg.

– Jeg legger ikke så veldig mye i dette. Jeg synes jo det er veldig gøy at disse parkeringssakene engasjerer sånn.

LES OGSÅ: Frp-politiker vil gi p-selskapene bøter

Respekterer vedtaket

Europark tilbakeviser at en årsak for bøteleggelsen var at plassen Tømmerås sto på var reservert. I følge pressekontakt Pål Gleditsch finnes det ikke reserverte plasser i parkeringshuset og han tror dette må bygge på en misforståelse.

Han skriver i en e-post til dittOslo at Europark respekterer vedtaket.

– Alle vedtak i Parkeringsklagenemnda blir respektert og etterfulgt av oss, enten vi mener at det enkelte vedtak yter oss rettferdighet, eller ikke, skriver han.

Han forteller også at Easypark, som har laget parkeringsappen, etter avtale med bransjen har gjort om på appen Tømmerås brukte slik at man ikke lenger risikerer å betale ved feil parkeringsanlegg.

LES OGSÅ: Tyver stjal Jarls handikapbevis

LES OGSÅ: Her stoppes flest uten førekort

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.