RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olav Hansson er spikret i minnet som stilhopperen fra Røa og han har ikke glemt gamle kunster. Han satset på elbil under Ski-VM.
Olav Hansson er spikret i minnet som stilhopperen fra Røa og han har ikke glemt gamle kunster. Han satset på elbil under Ski-VM.

Olav kjørte med stil

Olav Hansson vil for alltid være stilhopperen fra Røa. Det var litt stilig å kjøre elbil under VM også.

HOLMENKOLLEN: Mange så en hvit Buddy klatre opp Holmenkollveien under Ski-VM. Røa Autoco hadde en VM-designet elbil til låns og føreren var Olav Hansson. På siden av bilen var da også en bestemt hopper fra 1982 behørig tegnet inn.

– Det er gøy å kjøre elbil. Jeg var tidlig ute og kjørte elbil i mange år. Jeg var veldig fornøyd. Jeg brukte for eksempel bare 20 minutter fra Nesøya til Furuset. Jeg er opptatt av miljøet, og nå vurderer jeg en hybridbil til lengre turer. Jeg følger med på utviklingen og kan tenke meg en elbil som ny nummer to bil, sier Hansson.

Nesten uslåelig

Men det er ikke som elbilfører Hansson vil bli husket. Hansson hadde mange innslag i ulike riksmedier under Kollen-VM. Så var han da også vår beste hopper under Ski-VM i 1982 med gull i laghopp og sølv i stor bakke etter Matti Nykänen. Også den gangen var det fest i Kollen.

– Nykänen var nesten uslåelig. Uten han ville jeg vært «konge» på den tiden. Det er trist at han ikke ble tatt bedre vare på. Han hadde alle muligheter for et godt liv, sier Hansson.

Den tidligere stilhopperen følger hoppsporten nøye.

– Årets Ski-VM var helt fantastisk. Maken til folkefest. Det var ellevill stemning hver eneste dag. Jeg var så heldig å få være med på premieutdeling og fikk oppleve det enorme folkehavet på Universitetsplassen. Det var bra laginnsats av våre hoppere, men individuelt var det litt skuffende. Østerrikerne er i en klasse for seg for tiden, men det kan fort endre seg, sier Hansson.

Talentene er der

Han er fornøyd med hvordan Mika Kojonkoski har hevet norsk hoppsport.

– Han har gjort en kjempejobb i mange år. Jeg husker fra min tid da Zajc kom inn som ny hopptrener. Da var hoppsporten langt nede. Hans inntreden ga resultater med en gang. Det samme skjedde med Mika som ny trener. Det er små justeringer som skal til for å komme opp på østerrikernes nivå. Kanskje den nye treneren, Stöckl har det som skal til. Talentene er jo der.

Store forskjeller

– Er det stor forskjell på hoppidretten i dag sammenliknet med din tid på topp?

– Det er like gøy og spennende, men det er en helt annen idrett. For publikum kan det være litt kjedelig å forholde seg til den stadige justeringen av farten og vindforholdenes påvirkning av resultatene. Det blir en tilvenning over tid. Under min tid hadde for eksempel oppdrift mye mindre betydning, men i dagens hoppsport gir dette enorme utslag. Det er forståelig at dette må avveies på en eller annen måte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere