*Nettavisen* Nyheter.

Ole Forfang imponerte under sykkel-VM

Ole Forfang (18) imponerte stort under junior-VM i temposykling i Firenze.

GREFSENKOLLEN: Juniorrytteren syklet inn til en imponerende sjetteplass, Norges nest beste plassering under junior-VM i tempo noensinne.


– Jeg var veldig stresset før rittet og følte et stort press. Jeg var den eneste som representerte Norge, men jeg klarte å holde nervene i ro under hele rittet, sier Forfang.

Imponerende

Rytteren fra Skøyen var ikke seedet under mesterskapet, og han lå lenge på 2.plass. De 15 beste juniorsykelistene var seedet, og startet sist i temporittet. Men kun to personer fra den seedete gruppen kom foran Forfang.

– Jeg fikk vite åtte før VM at jeg var tatt ut. Men jeg hadde uansett siktet inn toppformen til dette løpet, smiler han.

Og nå er han sulten på mer suksess.

– Målet er å bli proff og kunne leve av det. Jeg ønsker å bli så god som mulig, sier han.

Trener Egil Åsheim i Rye er stolt over syklistens prestasjon i Italia.

– Det var en kjempeprestasjon. Han har hatt en fin utvikling de siste årene og har tatt steg for steg i riktig retning, sier Åsheim, som mener Forfang er en god ledertype.

– Han er mentalt offensiv, og ikke redd for å gå løs på oppgaver som andre vegrer seg for. En ledertype, sier Egil Åsheim.

Kjøresterk

Som 13-åring så Ole Forfang Tour de France på TV og fant ut at dette ville han prøve.

Og i Firenze debuterte han i VM-sammenheng med å bli nummer seks av 84 ryttere.

Hva er dine styrker og svakheter?

– Jeg er kjøresterk, har en god motor som holder lenge. Jeg er god i bakker og fjell, men jeg er ikke god i en spurt, sier han.

Selv om han er med i elitesatsingen i Rye, og trener fem til seks ganger i uken, går han til vanlig på Ullern VGS.

– Jeg vil ikke gå på idrettslinje. Jeg får trent bra uansett, og jeg mener det er bra å skille idrett og skole. Det blir en variasjon i hverdagen, og det er fint, sier Forfang, som også endte på tredjeplass under årets junior-NM.

Gode treningsforhold

Skøyen-gutten trives også veldig godt å sykle i Oslo og omegn.

– Vi har de beste treningsforholdene i Norge. Mulighetene til å trene i bakker, flatt terreng, langdistanse er til stede. I tillegg er det relativt bra vær her.

Og blir Forfang en gang i fremtiden proff er det to ritt han kunne tenkt å sykle i.

– Vårklassikerne Flandern Rundt og Paris-Roubaix står veldig høyt på listen. Jeg har sett de to rittene på TV, og det trigger helt klart til å være med der, sier han.

Nå er uansett sykkelsesongen over for i år, men det blir uansett en god del trening fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.