*Nettavisen* Nyheter.

Olimb: – Har hatt ambisjoner om dette lenge

Ken André og Mathis Olimb som unge hockey-håp i 2006. Nå følger lillebror Ken André i Mathis' fotspor og blir proff i Tyskland. Foto: Arkivfoto

Ken André Olimb skal spille for tyske Düsseldorfer EG fra neste sesong.

OSLO / MORTENSRUD: Hos TV 2 meldes det at den norske landslagsspilleren blir presentert som én av to nye spillere i Düsseldorfer EG onsdag.

Ken André Olimb (24) er oppvokst på Mortensrud, og er lillebroren til Mathis Olimb (27), som også er en viktig brikke på landslaget.

Etter tre sesonger i Allsvenskan, det nest høyeste nivået i Sverige, skal lillebror Olimb nå ta steget opp i en av Europas sterkeste ligaer.

– Jeg har hatt ambisjoner om det lenge. Jeg tror dette blir kult, og håper på at det kan gjøre meg et hakk bedre som spiller, sier Olimb til dittOslo.no.

I Düsseldorf blir han lagkamerat med an annen nordmann, landslagskollega Anderas Martinsen. Også broren har spilt i Tyskland tidligere. Mathis Olimb spilte for Augsburger Panther fra 2007 til 2009.

LES OGSÅ: Zuccarello inngikk omstridt avtale

Både Martinsen og storebroren har bidratt til at Ken André Olimb nå velger å fortsette karrieren på tysk is.

24-åringen spilte først for Manglerud Star, før veien gikk videre til Vålerenga og Frisk Asker. Derfra reiste Olimb til Sverige og Leksand, før han sist spilte for BIK Karlskoga.

– Jeg har hørt bare positive ting om det å spille i Tyskland. Mathis spilte to sesonger i Augsburg, som ikke er så langt fra München, og han trivdes der, sier Ken André Olimb.

Han tilføyer at de gode tilbakemeldingene han har fått gjorde klubbvalget enkelt.

Düsseldorfer EG endte sist av de 14 lagene i den tyske toppdivisjonen i vår. Kanskje kan en ny norsk senter løfte klubben høyere på tabellen neste sesong.

LES OGSÅ:

IL BUL lærer av Boston

- Skrim skal spille i 1. divisjon, ikke vi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag