RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljetank fjernet på Frogner


STYGGEDOMMEN ER FJERNET! I Vestheim boligsameie har de nå fjernet den store oljetanken i hagen. Innen 2020 skal vi være oljefrie i hele Oslo.
STYGGEDOMMEN ER FJERNET! I Vestheim boligsameie har de nå fjernet den store oljetanken i hagen. Innen 2020 skal vi være oljefrie i hele Oslo. Foto: Foto: Ingebjørg Wesche
Stadig flere slutter med oljefyring. I Vestheim boligsameie er de strålende fornøyd med å bli mer miljøvennlige.

FROGNER: – Alle disse oljetankene skal jo utfases, og nå har vi gjort det! sier en fornøyd styreleder i Vestheim boligsameie i Gabels gate på Frogner, Ingebjørg Wesche.

Hun forteller at boligene i sameiet nå nyter fjernvarme og trives med det.

– Det er mye mer behagelig, sier kvinnen, som oppfordrer andre med oljefyring til å gjøre det samme, sier Wesche.

Oljefri innen 2020

På Bymiljøetaten - Enøks nettsider kan vi lese at Oslo kommune har som mål at ingen bruker fossil oljefyring til oppvarming i Oslo i 2020. Man kan derfor få tilskudd av Klima- og energifondet til å fjerne oljefyr og oljetank. Men støtten gis kun samtidig som man får støtte til å erstatte fossil oljefyr med varmepumpe (væske/vann eller luft/vann), bioenergi, solvarme eller fjernvarme.

Man kan få støtte til å fjerne oljetanken enten den er nedgravd eller står innendørs i kjelleren.

Har du nedgravd oljetank?

Gamle oljetanker kan utvikle hull og lekke ut olje som forurenser jord, vassdrag og drikkevann. Opprydding må grunneier selv betale, og erfaring viser at det kan bli svært dyrt.

Forsikringsselskapene opplyser at det registreres 80-90 oljelekkasjer i private hus i Norge årlig, og at kostnadene for å rydde og rense opp kan ligge mellom 20.000 kroner og flere millioner.

For å unngå lekkasjer må du kontrollere tanken jevnlig, og rapportere inn status til Vann- og avløpsetaten. Oljetanker som ikke er i bruk skal graves opp og fjernes senest etter tre år.

Nedgravde oljetanker i stål har en levetid på 25-30 år. Fra ståltanken er 15 år skal den kontrolleres av fagkompetent firma hvert femte år.

Du finner mer om «Bli oljefri» på Bymiljøetaten - Enøks på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere