*Nettavisen* Nyheter.

Olsenfestivalen utvider

OLSENGENERAL: Festivalsjef Kjersti Tubaas ønsker alle velkommen til historiens andre Olsenfestival. Foto: Andreas Lindbæk

I 2007 startet Forsvaret opp Olsenfestivalen på Akershus festning. Førstkommende torsdag går startskuddet for historiens andre Olsenfestival!

AKERSHUS FESTNING: I fire dager kan du oppleve et variert musikalsk program i Kvadraturen langs Akershus Festning.

– Når vi startet denne festivalen i 2007 hadde vi fire konserter. Nå har vi utvidet det til 16 arrangementer over fire dager, opplyser festivalsjef, Kjersti Tubaas, til Østkantavisa.

Les programmet til Olsenfestivalen her

Den gode opplevelse

Hun er ikke i tvil om at Oslo trenger denne type festival.

– Akershus festning og Kvadraturen er et unikt område for festival. Vi ønsker å vise Oslos befolkning hva dette området har å by på. Dessuten har vi hatt store forandringer her i området, et område som skal spire og gro, fortsetter hun.

Grunnen til at de har kalt festivalen Olsenfestivalen er Forsvarets musikks første sjef, Ole Olsen, hadde en visjon om å gjøre militærmusikk og interessant for hele folket. Og siden 53.000 nordmenn heter Olsen var det naturlig å kalle festivalen nettopp dette.

Og det er nettopp derfor arrangørene i Olsenfestivalen er veldig opptatt av å vise allsidighet når de arrangerer festival.

– For det første skal vi ha fokus på gode konserter. I tillegg så har vi en stor spennvidde i det vi skal presentere for publikum. Jeg kan garantere at det er noe for enhver her de fire dagene vi skal holde på, lover Kjersti.

Miljøfestivalen

Som alle andre festivaler med respekt for seg selv har de også satt miljøfokuset høyt. I tillegg til et eget arrangement om miljø på fredag har arrangørene valgt å frakte artistene og utøverne med festivalen med tog.

– Alle musikerne vi har hyret inn skal ta tog. Blant annet skal 40 personer ta toget fra Bergen til Oslo, sier Kjersti.

- Hvordan var responsen til dette da?

– Den var overraskende bra. Folk var svært positive til dette og de mente at å ta toget var mer avslappende å fly, opplyser Kjersti.

Olsenfestivalen oppfordrer også befolkningen til å ta kollektivt til og fra arrangementet.

– Vi har et sterkt fokus på miljø, så oppfordringen vår er klar. Kjør kollektivt, er festivalssjefens oppfordring.

Les programmet til Olsenfestivalen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.