*Nettavisen* Nyheter.

Olympiske barneleker

De fleste nøyde seg med å se OL fra sofakroken. Kjelsås SFO lagde OL i egen skolegård.

Kjelsås: - Dette er en uke med lek og aktiviteter, sier Kjersti Egge som er baseleder for 1. klasse.
- Vi vil at SFO skal være en positiv opplevelse for ungene, og gjør gjerne litt ekstra for dem, forteller Kjersti.

Forundret


- Jeg vet ikke helt hva som skjer jeg, sier Iselin på 6 1/2 år. Sammen med venninnene Maia og Tuva har hun på forhånd inspisert de ulike stasjonene.
- M-Å-L, står det, sier Maia og skraper med føttene. Men foreløbig kan jentene se langt etter mål. Først må de ta sats fra startstreken med planker på beina.
- Hva?! skal vi GÅ på planker? undrer de. Det hørtes da veldig rart ut. Med litt hyssing på beina skal det nok gå bra. Enda godt det er vafler og pølser å få underveis.
Rundt 120 barn står og venter utålmodig på at det hele skal begynne. Noen knuffer litt på naboen, andre spiser snø. Med et halvt øye kikker de rundt seg på alt som foregår. I skolegården har nemlig de voksne tilrettelagt ulike baser med alt fra plankestafett til skiskyting. Sistnevnte høres nok langt skumlere ut enn det egentlig er.
- Alle skal få diplom og kanskje en liten premie, forteller Kjersti.
- Det skal jo være et seriøst opplegg dette her. Men det er ingen tvang om å være med på lekene, man kan godt stå på sidelinja å være publikum i stedet. Det skaper litt ekstra stemning med heiagjeng, sier hun. For å gjøre OL så naturtro som mulig, har de rigget til en egen matstasjon. Der serveres det kakao, vafler og pølser.
- Skal det være, så skal det være, blunker Kjersti.

Åpningsseremonien


- Hold dere i rekken, gå pent! roper en lærer gjennom megafon. Som små soldater marsjerer barna avgårde i ekte marsj-stil. På en snøhaug like ved har tre utvalgte plassert seg med hver sin fakkel i hånden. I det faklene tennes og alvoret senker seg over skolegården, synger alle med den stemmen de har: "Ja vi elsker...". Deretter marsjerer de videre til startstreken og høytaleranlegget, hvor SFO-leder Jan Mariewicz har tatt plass.
- Herved erklærer jeg Kjelsås skoles olympiske leker 2006 for åpnet!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag