RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Om å gjøre og sikre seg

Går vi noen tiår tilbake i tid, var det helt vanlig å sette likhetstegn mellom sommer og innbrudd. For mens alle var bortreist og husene sto tomme, benyttet tyver anledning til å få tak i verdier.

Så kom en periode da antall innbrudd gikk ned. Det var da alarmer og vaktselskaper nærmest ble en selvfølge.

Men de sist årene har antall innbrudd tatt seg vesentlig opp igjen, og nå er det i mange tilfeller folk med utenlandsk bakgrunn som tar seg inn, og de lar seg ikke skremme.

I fjor skrev vi mye om mange villainnbrudd både på Nordstrand og Søndre Nordstrand. Politiet var i dobbelt forstand "i hælene" på tyvene, og til slutt kunne de gå til pågripelser. Men innen den tid hadde politiet gått ut med advarsler, for mange gjorde det svært enkelt for dem som ville ta seg inn. Ulåste dører og åpne vinduer var selvfølgelig fristende.

Sist torsdag skrev vi om at antall innbrudd hadde begynt å ta seg opp også i år. I det idylliske Tiriltoppen borettslag på Holmlia hadde det på to uker vært elleve innbrudd. En person Nordstrands Blad traff der sist uke fortalte at de pleide å si at "her er det så stille og rolig at vi nesten ikke behøver å låse døren". Og slik er altså virkeligheten. Mange lever i den tro at her er det så stille og rolig at ingenting kan skje. Men da tar de altså feil.

Nå er det heldigvis satt strek for serieinnbruddene på Tiriltoppen. Manglerud-politiet lærte mye i fjor, hvor viktig det er å sette inn store ressurser, og resultatet kom.

Men i kjølvannet av dette kommer også advarslene. Stasjonssjefen på Manglerud og alle hennes medarbeidere kan ikke få understreket sterkt nok hvor viktig det er å sikre seg. Riktignok vil de ikke skremme folk, men det er så enkle grep som kan gjøres. Tyven tar seg inn der det er enklest. Et åpent vindu eller en ulåst dør er mer fristende enn der de ser det er vanskelig å komme inn. Det lille merket på vinduer og dører om at her er det alarm er også klar melding om at her er det dumt å ta seg inn.

Vi har mange idylliske boligområder i bydelene våre, men vi må bare ikke tro at det er Kardemomme by vi bor i. Frykten for innbrudd skal ikke henge over oss. Det behøver den ikke gjøre om vi bare lar enkle sikringstiltak bli en selvfølge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere