RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Om å sløse bort millioner?

Høyre ved Ellen Wenche Ronæss beskylder venstresiden for å være uansvarlige i sine budsjetter.

Ap og SV måtte i 1990 overta en vanstyrt og gjeldstynga Oslo etter mange år med en Høyre-styrt by. Etter 5 år med strenge prioriteringer og til dels upopulære beslutninger, leverte vi i 1995 fra oss en by med kontroll over økonomien. Så den kritikken tar vi med stor ro, den treffer ikke.

Det er sentraliseringsiveren til Høyre og Fr.p som bydelene lider under nå. Den sentrale Sykehjemsetaten som de borgerlige partiene opprettet i 2007, har vist seg å være utrolig ineffektivt. Sykehjemsplassene er blitt mye dyrere uten at kvaliteten på tjenestene har blitt bedre. Det ble sagt at dette skulle bli mer rasjonelt, men i praksis er det blitt mye mer byråkratisk.

Det er andre prosjekter som byrådet heller ikke har god styring med. Det er nok å vise til overskridelsen for Holmenkollombyggingen, IKT- skandalen, billettskandalen i KTP (tidligere Sporveiene). Sporveien er omgjort til et konglomerat av selskaper, med store muligheter for suboptimalisering mellom de enkelte selskapene. Dersom byrådet hadde hatt bedre økonomisk kontroll, kunne betydelige midler gått til viktige miljøtiltak i hele byen og til bydelenes viktige ansvarsområder.

Det er i beste fall freidig å kalle bydelens budsjett en styrking av eldreomsorgen, når det kuttes i hjemmetjenestene og budsjetterer med færre sykehjemsplasser enn det ble brukt i hele 2008.

Høyre og Fr.p burde heller sende opposisjonen en vennlig tanke. A og SV klarte med støtte fra Krf. og Venstre å forhindre salg av aksjene i Hafslund.

Høyre og Fr.p burde egentlig klart seg uten inntektene fra dette selskapet i sine budsjettframlegg.

I dagens situasjon har verken A eller SV budsjettert med eiendomsskatt i vårt alternative budsjettforslag for 2009. Eiendomsmarkedet er så ustabilt at det er uaktuelt. Når eiendomsmarkedet gikk varmt, kunne en slik skatt ha dempet spekulasjonene og vært en buffer for dårlige tider. I motesetning til H og F, har ikke SV og Ap samme medisin for oppgangs og nedgangstider. Vi tror ikke på skattelettelser for de rikeste som universalmedisin.Heidi Rømming

SV i bystyret

Hanne Lyssand

SV i bydelsutvalget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere